Splittringen mellan prinsessan Sofia och Madeleine – ändrar sig helt

Stor skillnad mellan prinsessan Madeleine och Sofias agerande!

På sociala medier har det länge varit så att prinsessan Sofia har varit den som varit som mest privat och lagt ut bilder både på Carl Philip och de små prinsarna Alexander och Gabriel, vi kommer alla ihåg deras härliga serie med bilder från deras smultronställen förra året.

Prinsessan Madeleine däremot har varit betydligt mer återhållsam och enbart publicerat bilder på familjen vid några få handplockade tillfällen, och istället använt sin Instagram för att rikta strålkastarna mot bland annat Childhoods arbete.

Den senaste tiden har det däremot varit omvända roller. Vi har fått se färre och färre personliga bilder på prinsparets Instagram, medan inlägg från deras uppdrag i kungahuset har haglat tätt. Madeleine har istället bjudit på bilder på både Leonore och Adrienne i sociala medier, fotade hemma i Florida när prinsessorna fyllde år.

Prinsessan Madeleine har, det senaste året, levt en isolerad tillvaro i Florida. Coronarestriktionerna har varit många och prinsessan har fått sköta sitt arbete med Childhood Foundation från hemmakontoret, med utsikt över den prunkande trädgården med palmer och swimmingpool.

Prinsessan Madeleines situation i Florida förändrades

Men efter årsskiftet har den kungliga förutsättningarna, för familjen hemma i Sverige, förändrats. Först ramlade mamma Silvia och skadade höger handled sedan smittades Victoria och Daniel av coronaviruset. Och Carl Philip och Sofia går ju i väntans tider och kan inte hjälpa till med det kungliga representationsarbetet i lika hög utsträckning som tidigare.

LÄS MER: Madeleine får hemskt besked: "Hoppas situationen ändras"

Det förändrade läget gjorde att många svenskar blickade mot Florida. Skulle prinsessan Madeleine göra comeback i det kungliga strålkastarljuset nu när arbetsstyrkan krympt? var det många som frågade sig.