Splittringen mellan Silvia och Ewa Westling

Splittringen mellan Silvia och Ewa Westling.

Drottning Silvia och Ewa Westling har ett alldeles speciellt band – men de tänker inte alltid lika.

Drottning Silvia och Ewa Westling har mycket gemensamt. De är starka, alltid omtänksamma, nästan jämnåriga. Men de kan ändå vara väldigt olika ibland.

Silvias värld är helt annorlunda från Ewa Westlings. Man skulle kunna säga att Ewa Westling är som folk är mest – hon lever en radhustillvaro i en småstad, medan Silvia har en unik position  i svensk kultur och unika privilegier. Enorma tillgångar, flera lyxiga bostäder runtom i Sverige, egen personal… Listan kan göras lång.

Så det är inte konstigt att de ibland tänker olika. Just nu ser vi ett sådant exempel – Victoria och Daniel har nämligen tagit med sig barnen till Ockelbo, där Ewa Westling bor med sin make Olle. Där väntar härlig familjetid. Kungaparet, däremot, har beslutat sig för att hålla fysiskt avstånd till barnbarnen, för sin egen säkerhets skull. Både kungen och drottningen är nämligen i riskgrupp när det gäller coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar.

Kungen och Drottningen följer rekommendationerna

Folkhälsomyndigheten har ju uppmanat alla äldre att undvika att träffa sina barnbarn, ett råd som både kungen och drottningen följer. Kungen, 73, måste ju vara extra försiktig både utifrån sin roll som Sveriges statschef och rent privat, eftersom han tillhör riskgruppen 70-plussare. Och detta gäller även för drottningen, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Damtidning:

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu.

Exakt hur Olle och Ewa Westlings resonemang ser ut vet vi inte, och inte heller vilken inställning de har till fysisk närhet med barnbarnen under pandemin. Men hur de än tar sig an den närmaste tiden önskar vi dem många härliga stunder med Estelle och Oscar!
Foto: TT