Splittringen mellan Sofia och Madeleine – här är beviset

Sofia är mer privat än någonsin på sociala medier, allt medan Madeleine visar mindre och mindre.

Kungahusets officiella Instagram är till för att kungaparet och Victoria och Daniel ska kunna visa upp vad de gör i hovets tjänst, och där kan vi regelbundet följa uppdragen de åker ut på och ta del av nya bilder från högtider med mera. Det är inte alltid det finns mycket utrymme för Carl Philip och Madeleine på det kontot, så de har startat sina egna, där de delar med sig av både vardag och arbete.

Nu när det blivit mindre uppdrag för båda de yngsta kungabarnens familjer är det en ypperlig chans att dela med sig av en lite mer personlig vardag istället.

Det har de valt att göra genom att skaffa egna privata instagramkonton, Sofia har ett tillsammans med Carl Philip och Madeleine har ett helt eget.

Under sommaren har Sofia som enda kunglighet valt att dela med sig av parets semester, något som brukar hålla utanför hovets kommunikation då det har med kungligheternas privatliv att göra. Men på prinsparets konto är ordet fritt och Sofia var flitig med att fota och dokumentera det som hon och familjen hittade på under sommaren. Ett val hon gjorde var däremot att inte visa ansiktet på varken sig själv, Carl Philip eller pojkarna under en ganska lång period.

Madeleine tar ett helt annat beslut

Nu är semestern över och de delar med sig av bilder som vanligt, inte minst från invigningen av prins Gabriels dopgåva i Dalarna då vi fick se flertalet bilder av den yngsta prinsen som delades via kontot, och lite senare även på kungahusets hemsida.

För Madeleine ser vi däremot en helt annan trend. Hon har via sitt konto delat med sig av hälsningar kring högtider, som den härliga videon runt påsk och bilden från trädgården hemma i Florida till nationaldagen. Utöver det har det varit skralt med personliga uppdateringar. Istället använder Madeleine mest sitt konto till att sprida budskapet från stiftelsen Childhood, som hon jobbar mycket med.