Splittringen mellan Victoria och Mary – starka känslor på nya bilderna

kronprinsessan victoria mary

Keld Navntoft
Rivaliteten mellan Danmark och Sverige är kanske aldrig så stor som när det kommer till sport, och det lyste igenom i helgen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 4?
Slå på ljud

På söndagen kom den gamla rivaliteten mellan Danmark och Sverige fram när det var dags i VM-final i handboll och kungligheterna var inget undantag. Även om det, som ganska väntat, var Danmark som gick segrande ur striden när handbollsherrarna mötte varandra i en rafflande final, så var det ändå lockande att låta patriotismen lysa igenom, och Victoria och Frederik var inte sena att hänga på.

Till vardags är de båda paren, kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Sverige, och kronprins Frederik och kronprinsessan Mary i Danmark, goda vänner, och delvis behöll de den vänskapliga tonen. Trots att det handlade om sport, ett ämne som lätt engagerar lite extra, så blev det aldrig några sura miner mellan de båda.

Victoria ringde upp Frederik innan matchen skulle starta och önskade honom och Mary lycka till, även om hon nog innerst inne hoppades att det inte riktigt skulle gå deras väg under kvällen.

”Lycka till, Danmark! Må bästa lag vinna!” hälsade hon till kronprinsen.

På bilden från Haga så var hela svenska kronprinsessfamiljen med, medan Fredrik valde att stå ensam på sin, trots att han, Mary och alla fyra barnen tittade på matchen tillsammans.

Hela kronprinsfamiljen kollade på matchen i Danmark.

Hanne Juul/Aller/MEGA

Frederik firade prinsen och prinsessans tioårsdag

Nyligen var det fest i danska kungahuset när tvillingarna, prins Vincent och prinsessan Josephine, fyllde tio år – en lyckans dag både för kronprinsfamiljen och det danska folket.

Andra miner var det när Frederik för tio år sedan fick reda på att det var tvillingar i kronprinsessans mage. Lyckan fanns säkert där, men den omedelbara reaktionen var mer chock.

– Han såg helt galen ut, har kronprinsessan Mary återberättat för den tidigare danska hovchefen Per Thornit.