Splittringen mellan Victoria och Sofia – spenderar det dubbla

Splittringen mellan Victoria och Sofia – spenderar det dubbla

UFO No More har kartlagt vilka kungligheter som spenderar mest.
Modeexperten: Här är kläderna som Victoria älskar
Slå på ljud

Det mesta en kunglighet gör väcker uppmärksamhet bland allmänheten och vad de har på sig är inget undantag. Det förstod kronprinsessan Victoria tidigt, och har länge använt mode som ett sätt att uttrycka sig, ofta handlar det om att premiera återanvändning av plagg eller lyfta svenska modeskapare och företagare.

Sajten UFO No More har i sin årliga sammanställning av ett antal kungliga kvinnors modeval kartlagt hur mycket pengar de spenderat på kläder under det senaste året, och det är intressanta siffror som presenteras.

Undersökningen har gått till så att de tagit prislappen på alla identifierbara plagg varje enskild kunglighet har burit under året och därigenom fått fram både ett snittpris och en total summa.

kronprinsessan victoria

Victoria är känd för att välja hållbart mode och plagg som hon kan använda igen och igen.

TT

Sofia spenderar dubbelt så mycket som Victoria

Det största modelejonet bland de som sajten undersökt är furstinnan Charlene, som de bedömer har burit kläder värda över en miljon kronor med ett snittpris på över 20 000 kronor fördelat på de 74 identifierade plaggen.

Riktigt i närheten hamnar ingen av våra svenska kungligheter. För prinsessan Victoria hamnar siffran på strax över 200 000 kronor för de 59 nya plagg hon burit under året, snittpriset var nästan 4000 kronor.

prinsessan sofia

Prinsessan Sofias val faller oftare på plagg av det lite lyxigare slaget.

Fredrik Sandberg/TT

Sofia har spenderat lite mer, runt 270 000 kronor är hennes nya plagg 2020 värda, men det är till nästan det dubbla snittpriset jämfört med Victoria! Kronprinsessan är känd för att bära kläder från H&M, där priserna ligger betydligt lägre. Sofia har inte riktigt valt samma väg som sin svägerska vilket såklart påverkar det genomsnittliga priset per plagg.