Sprickan mellan Hagasessorna – gått 1,5 år sedan de sågs

hagasessorna

Janerik Henriksson/TT
Det har varit en tuff tid för alla som bor långt ifrån sin släkt, och för Hagasessorna har det nu gått ett och ett halvt år sedan de var samlade senast.
Slå på ljud

De fyra prinsessorna som växte upp på Haga tillsammans kommer alltid vara en ikonisk kvartett i det svenska kungahuset, men sedan många år tillbaka är nu Birgitta, Christina, Margaretha och Desirée utspridda över olika delar av både Sverige och Europa. Det gör att tillfällena att ses blir få och med lång tid emellan gångerna de har möjlighet att ses.

Nu med corona har situationen förvärrats ytterligare, och senast de alla var samlade var under prinsessan Adriennes dop för nästan ett och ett halvt år sedan!

Det var ett härligt dop som stod ut lite extra då det samlade stora delar av kungafamiljen som vi inte sett tillsammans på väldigt lång tid. Prinsessorna var så fint klädda i glamourösa dräkter och hattar och såg ut att trivas tillsammans där de satt uppradade bland gästerna i kyrkan.

kungen hagasessorna

Hagasessorna har en väldigt speciell plats i svenska folkets hjärtan! Här med lillebror kungen.

Jonas Borg, Kungahuset.se

Även stora delar av Chris släkt var där, bland annat hans systrar Karen O'Neill, Annalisa O'Neill, Tatjana d'Abo, och grevinna Natascha von Abensperg und Traun.

Prinsessan Birgitta isolerar sig i Spanien

Prinsessan Birgitta är tillbaka i sitt Santa Ponsa på Mallorca. Det är dock ingen speciellt rolig tillvaro just nu.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, har Birgitta berättat för Svensk Damtidning.