Sprickan mellan Harry och William efter beslutet

prins harry hertiginnan meghan
Williams och Harrys relation är förändrad. De kommer inte längre att vara bröder som stöttar varandra i det kungliga arbetet. Hertigparet av Sussex flyttar till USA och sprickan mellan prinsarna blir allt större.
Annons

“Vi är på väg åt olika håll”. Så lät det när Harry skulle beskriva relationen till storebror prins William i en tv-intervju, i höstas. När intervjun publicerades var det många som reagerade på ordvalen – utan att riktigt förstå vad prinsen menade.

Annons

Men nu är det tydligare. Att kungafamiljens “Fab Four”, ett uttryck som brukar beskriva William, Kate, Harry och Meghan, har glidit ifrån varandra har det ryktats om länge. Men nu när hertigparet av Sussex väljer att lämna sina centrala roller i den brittiska kungafamiljen för att delvis flytta till USA är paren verkligen på väg “åt olika håll”.

Annons

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sa prins Harry i tv-intervjun på den brittiska kanalen ITV.

William och Harry syns sällan tillsammans

Prins William och hertiginnan Kate tar ett stort ansvar när det kommer till den kungliga representationen. Harry och Meghan har kört ett eget race med välgörenhetsengagemang och egen hemsida. Och när hertigparet nu meddelar att de tar ett steg tillbaka, för att flytta till USA, ökar avståndet mellan bröderna. Både som medlemmar i den brittiska kungafamiljen och rent geografiskt.

Annons

Förr om åren kunde man ofta se William och Harry utföra kungliga uppdrag tillsammans men sedan Harry träffade Meghan, som i sin tur blev hårt ansatt i pressen, har arbetet bröderna emellan minskat. Just nu fokuserar Harry på sin hustru och sin 8 månader gamla son, Archie. Familjen behöver lugn och ro, utanför det kungliga strålkastarljuset, och paret har gemensamt beslutat att de vill ge Archie en friare uppväxt.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Sprickan mellan Harry och William efter beslutet”

 1. Instrumentalis skriver: 12 januari, 2020

  Eh, Mary??? Korrekturläsa kanske?


 2. Jessica skriver: 12 januari, 2020

  Meghan inte Mary 😉


 3. ananas skriver: 13 januari, 2020

  Dags för tidningen att sluta nonchalera läsarnas frågor angående kommentarsfältet!
  Inga kommentarer har publicerats sedan torsdag förra veckan.


 4. Thea skriver: 13 januari, 2020

  Dags att korrekturläsa? “…sedan Harry träffade Mary” är ungefär lika rätt som att han skulle ha mött Sally…


 5. Christina skriver: 13 januari, 2020

  ananas , jag instämmer . Tidningen ber om kommentarer , men tar inte in dem . Många gamla trevliga skribenter har gett upp och kommenterar inte mera alls.Tråkigt !


  1. Anna skriver: 13 januari, 2020

   Ja var är alla kommentarer?


  2. Saras skriver: 13 januari, 2020

   Många av de som skrev för bra länge sedan finns inte kvar här på fältet. Saknar dessa. Så slätstruket och innehållslöst så att det knappt är läsvärt det som i bästa fall tas med idag.


 6. AnnaS skriver: 13 januari, 2020

  Över 90% av mina kommentarer refuseras ständigt…


 7. Eva M skriver: 14 januari, 2020

  Håller med dig Christina. Nu är det ju så att hertigparet ska bo 6 månader i England och 6 månader i Canada inte USA. Canada hör till brittiska samväldet. Dessutom har paret sagt att dom ska fortsätta att hjälpa drottningen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar