Sprickan mellan Harry och William efter beslutet

prins harry hertiginnan meghan

Williams och Harrys relation är förändrad. De kommer inte längre att vara bröder som stöttar varandra i det kungliga arbetet. Hertigparet av Sussex flyttar till USA och sprickan mellan prinsarna blir allt större.
Slå på ljud

“Vi är på väg åt olika håll”. Så lät det när Harry skulle beskriva relationen till storebror prins William i en tv-intervju, i höstas. När intervjun publicerades var det många som reagerade på ordvalen – utan att riktigt förstå vad prinsen menade.

Men nu är det tydligare. Att kungafamiljens “Fab Four”, ett uttryck som brukar beskriva William, Kate, Harry och Meghan, har glidit ifrån varandra har det ryktats om länge. Men nu när hertigparet av Sussex väljer att lämna sina centrala roller i den brittiska kungafamiljen för att delvis flytta till USA är paren verkligen på väg “åt olika håll”.

Slå på ljud

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sa prins Harry i tv-intervjun på den brittiska kanalen ITV.

William och Harry syns sällan tillsammans

Prins William och hertiginnan Kate tar ett stort ansvar när det kommer till den kungliga representationen. Harry och Meghan har kört ett eget race med välgörenhetsengagemang och egen hemsida. Och när hertigparet nu meddelar att de tar ett steg tillbaka, för att flytta till USA, ökar avståndet mellan bröderna. Både som medlemmar i den brittiska kungafamiljen och rent geografiskt.

Förr om åren kunde man ofta se William och Harry utföra kungliga uppdrag tillsammans men sedan Harry träffade Meghan, som i sin tur blev hårt ansatt i pressen, har arbetet bröderna emellan minskat. Just nu fokuserar Harry på sin hustru och sin 8 månader gamla son, Archie. Familjen behöver lugn och ro, utanför det kungliga strålkastarljuset, och paret har gemensamt beslutat att de vill ge Archie en friare uppväxt.

Foto: TT