Sprickan mellan Harry och William – efter mamma Dianas död

Sprickan mellan Harry och William efter Dianas död.

Både Harry och William har ärvt en hel del personlighetsdrag från mamma Diana men trots det är bröderna väldigt olika varandra - och framförallt i hur de uppfattas utåt sett.

Trots att de är bröder är prins William och Harry väldigt olika som personer. William brukar till exempel beskrivas som den lugna och rationella medan Harry är desto mer känslig och rebellisk. Deras olika personligheter återspeglas också i hur de bemöter media – men även hur de uppfattas av allmänheten.

Sprickan mellan bröderna – efter mamma Dianas död

Prins William och hertiginnan Kate har till exempel hittat en mediestrategi som onekligen tycks passa dem perfekt. Med några få undantag lyckas de undgå de värsta skriverierna och de har även integritet – de är med andra ord lagom privata men även lagom svåråtkomliga.

Meghan och Harry har som bekant valt en helt annan linje – en linje som inte verkar gå särskilt bra hem varken hos det brittiska kungahuset, media eller hos folket. Harrys förhållande med Meghan har skapat rubriker från dag ett och paret har definitivt en knepig relation med press och media.

Arvet efter mamma Diana

Jämför man bröderna med mamma Diana, som så tragiskt gick bort i bilolyckan i Paris 1997, tycks de ha fått med sig olika sidor av Diana. William i form av den plikttrogna som når ut och får folkets kärlek, som Diana. Och Harry med det skygga, bråkiga och märkliga relationen med medierna.

Foto: TT