Sprickan mellan Kate och Meghan

Meghan Markle och hertiginnan Kate jämförs ständigt med varandra, och nu erkänner Meghan Markle att det kan vara "utmanande".

Ända sedan Meghan Markle gjorde entré i det brittiska kungahuset har hon fått stå ut att jämföras med hertiginnan Kate – allt från klädval till mammaroll och offentliga åtaganden. Samtidigt som de båda är gifta med var sin prins är de också väldigt olika, något som hertiginnan Meghan är väldigt medveten om enligt en källa till tidningen People.

Medan Kate träffade William när hon var relativt ung hade Meghan byggt upp en framgångsrik karriär som skådespelerska innan hon träffade Harry.

– Meghan passar inte in i bilden medan Kate blev drillad i den, säger källan till tidningen.

Sprickan växer

Enligt källan störs inte Meghan av att Kate en dag kommer att bli drottning, men hon tycker att det kan kännas “utmanande” att ständigt jämföras med den betydligt mer erfarna hertiginnan.

– Det som är utmanande är när de blir ställda mot varandra. Det har varit utmanande för båda två, Meghan har sitt liv och Kate har sitt, fortsätter källan.

Att det har blivit en spricka mellan duon har också blivit alltmer tydligt den senaste tiden. Nyligen bestämde sig Harry och Meghan för att ta en sex veckor lång paus från kungliga uppdrag och också avstå från traditionsenliga julfirandet i Sandringham. Det har även lett till att de har allt mindre kontakt med varandra.

– De pratar inte med varandra. Ingen hör av sig, ingen smsar, säger källan till People.

Foto: TT