Sprickan mellan kronprinsessan Victoria och Sofia

sprickan mellan victoria och sofia
Victoria och Sofia har tagit två helt olika vägar. Här är förklaringen till varför svägerskorna inte träffas lika mycket längre.
Annons

När Sofia hade gift in sig i kungafamiljen, som prinsessan av Sverige, började hon och kronprinsessan Victoria arbeta nära varandra. De kungliga kvinnorna stöttade varandra i med- och motgång och Victoria hjälpte även sin svägerska, när hon hade frågor om representationsarbetet och det stora ansvaret.

Annons

Annons

Victoria och Sofia har tagit olika vägar

Men nu har Victoria och Sofia glidit isär. Och de delar inte alls den kungliga arbetsbördan, på samma sätt som tidigare. När kungen beslutade sig för att krympa kungafamiljen på titlar, förlorade Carl Philips och Madeleines barn titlarna kungliga högheter.

victoria och sofia
Victoria och Sofia träffas inte lika ofta.
Annons

Beslutet påverkar även deras föräldrar, i förlängningen. Prinsparet har till exempel inte alls haft lika många officiella uppdrag sedan oktober 2019. Och prinsessan Madeleine blir bara mer och mer anonym, borta i Florida.

Men det kungliga glappet gör också något med Victorias och Sofias privata relation. För några år sedan, när de ofta gick på olika tillställningar tillsammans, hade de mer tid att umgås. Nu är det istället kronprinsessan Victoria som har fullt upp, och hon vill förstås vara med barnen så fort den kungliga arbetsdagen är över.

victoria sofia
Kronprinsessan Victoria delar inte längre den kungliga arbetsbördan med sin svägerska.

Prinsessan Sofia arbetar dessutom, mer och mer, utanför den officiella kalendern. Hennes veckor består till exempel av möten med Project Playground och stiftelsen Idéer för livet, som hon sitter i sedan några månader tillbaka. Och så har hon ju börjat hjälpa till som extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Sprickan mellan kronprinsessan Victoria och Sofia”

 1. Maritta skriver: 17 maj, 2020

  Vad jag är trött på era tramsartiklar om sprickor och ovänskap. Kom upp på nivå i stället!


 2. Elna skriver: 18 maj, 2020

  Ena dagen är de bästis och bundis och umgås ofta, nästa dag umgås de nästan aldrig. Börjar bli tröttsamt med dessa spekulationer.


 3. Anna skriver: 18 maj, 2020

  På vilket sätt är det en “spricka”…ordet i sig antyder ju konflikt? De har olika uppgifter numera och därmed olika ansvarsområden, så det är väl naturligt att de ses mindre ofta i jobbet. Hur ofta se ses privat har vi ju ingen aning om.


 4. Leo skriver: 18 maj, 2020

  Någon stiftelse som S är med i har 2 möte om året, den informationen har ni gett tidigare, inget heltidsjobb något av det!


 5. Cecilia skriver: 19 maj, 2020

  Jag tyckte att Sofia såg fundersam ut på bilderna från Dalarna-promenaden.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar