Sprickan mellan kronprinsessan Victoria och Sofia

sprickan mellan victoria och sofia

Victoria och Sofia har tagit två helt olika vägar. Här är förklaringen till varför svägerskorna inte träffas lika mycket längre.

När Sofia hade gift in sig i kungafamiljen, som prinsessan av Sverige, började hon och kronprinsessan Victoria arbeta nära varandra. De kungliga kvinnorna stöttade varandra i med- och motgång och Victoria hjälpte även sin svägerska, när hon hade frågor om representationsarbetet och det stora ansvaret.

Victoria och Sofia har tagit olika vägar

Men nu har Victoria och Sofia glidit isär. Och de delar inte alls den kungliga arbetsbördan, på samma sätt som tidigare. När kungen beslutade sig för att krympa kungafamiljen på titlar, förlorade Carl Philips och Madeleines barn titlarna kungliga högheter.

victoria och sofia

Victoria och Sofia träffas inte lika ofta.

Beslutet påverkar även deras föräldrar, i förlängningen. Prinsparet har till exempel inte alls haft lika många officiella uppdrag sedan oktober 2019. Och prinsessan Madeleine blir bara mer och mer anonym, borta i Florida.

Men det kungliga glappet gör också något med Victorias och Sofias privata relation. För några år sedan, när de ofta gick på olika tillställningar tillsammans, hade de mer tid att umgås. Nu är det istället kronprinsessan Victoria som har fullt upp, och hon vill förstås vara med barnen så fort den kungliga arbetsdagen är över.

victoria sofia

Kronprinsessan Victoria delar inte längre den kungliga arbetsbördan med sin svägerska.

Prinsessan Sofia arbetar dessutom, mer och mer, utanför den officiella kalendern. Hennes veckor består till exempel av möten med Project Playground och stiftelsen Idéer för livet, som hon sitter i sedan några månader tillbaka. Och så har hon ju börjat hjälpa till som extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet.

Foto: TT