Sprickan mellan prins Joachim och prinsessan Marie

Prinsessan Marie och prins Joachim i Paris
Flytten tillbaka till det hårt coronahärjade Paris verkar ha skapat en konflikt mellan prins Joachim och hans fru prinsessan Marie.
Annons

 

Vems idé var det att prinsessan Marie och prins Joachim skulle lämna tryggheten på sitt danska slott och flytta tillbaka till Paris? Ja, inte verkar det vara Maries i alla fall.

Hon låter mycket motvillig och man anar en familjekonflikt mellan raderna i Billed-Bladets nya intervju med paret.

Efter flytten: Här bor Marie och Joachim nu

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.
Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.
Annons
Annons

För det är en rejält bekymrad prinsessa som vädrar sin oro. Marie är mycket skärrad över coronaläget i Paris – och över risken att smittas. Särskilt som sonen prins Henrik junior, 11, har svår astma.

Och hon är inte alls bekväm med att prins Joachim nu är tillbaka på militärakademin Ecole Militaire, där han går den franska militärens högsta ledarutbildning:

– Jag tror att vi måste göra i ordning ett eget rum till dig hemma, så att du kan isolera dig från oss, säger hon i intervjun, vänd till prins Joachim.

– Vi måste ta det här förfärliga viruset på allvar!

Annons

Medan han är betydligt coolare och dessutom försäkrar att han kommer att vara försiktig.

Prinsessan Athena och prins Henrik.
Barnen – prins Henrik, 11, och Athena, 8 – verkar ha tagit allt med ro. Nu ska de börja skolan igen, men det ska ske gradvis.

Det är också en bister vardag som familjen nu har återvänt till. Varje gång de går utanför dörren måste de registrera sig på en särskild blankett och skriva under på heder och samvete.

Den kungliga flyttkarusellen

Det hann bli åtta veckor hemma i Danmark – fyra på slottet Amalienborg i Köpenhamn och fyra på slottet Schackenborg nära tyska gränsen. Detta eftersom deras egen Köpenhamnsvilla är långtidsuthyrd till danska kändisgrevinnan Caroline Fleming.

Prins Joachim och prinsessan Marie och barnen framför sin villa strax utanför Köpenhamn.
Marie och Joachim och barnen framför sin stora vita villa, som ligger strax utanför Köpenhamn.
Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Sprickan mellan prins Joachim och prinsessan Marie”

 1. Ulla Lundell skriver: 16 maj, 2020

  Med tanke på prins Henriks svåra astma så är det väl inte så smart att hålla på och flytta mellan Danmark och Frankrike.

  Ulla


 2. Bettina skriver: 16 maj, 2020

  “Spricka” är det inte lite väl överdrivet ordval?


 3. josefin skriver: 17 maj, 2020

  Nu är ni allt lite efter i tiden; Frankrike har börjat “deconfinement” och man behöver inte (längre) ha papper med sig, man fàr ocksà förflytta sig 100 km, affärer har börjat öppna. Inte sà olikt Danmark mao.


 4. Birthe Vejrum skriver: 18 maj, 2020

  Som SvenskDam kan få til det! 🙁 “Vems ide var det att Prinsessan Marie och Prins Joachim skall lämna tryggheten på sitt danska slott”? Man færdiggør naturligvis sin opgave, hvad ellers?
  De er tilbage i Paris fordi Frankrig nu letter på restriktionerne. Joachims undervisning på det franske militær akademi åbner igen, og han skal forsvare sin netop indleverede hovedopgave. Athenes og Henriks skole starter også op igen nu. Men det er et krav til alle, at de møder op i maske og handsker.


 5. Inabeaglepack.dk skriver: 18 maj, 2020

  Men altså det er jo noget Marie har sagt for sjovt. Læs artiklen på Billed Bladet her ser man sagtens humoren


 6. Birthe Vejrum skriver: 18 maj, 2020

  Jaeh Ina, men dansk og svensk humor er ikke altid foreneligt! 🙂
  Er enig med dig i, at SvenskDam kunne gøre sig mere umage med forståelsen. Gøre som mig f.eks. Jeg har A L T I D ordbøger liggende ved siden af pc’en også den danske!


  1. charlotte skriver: 25 maj, 2020

   Håller med om att svensk och dansk humor inte alltid är lika. Det är väl inte det sämsta att “sova i gästrummet” 🙂 som det står i rubriken.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar