Ståldrottningen! Elizabeth, 93, tillbaka på jobbet

drottning Elizabeth jobbar trots coronaviruset och risken för Covid-19-
Det är business som vanligt för drottning Elizabeth, trots coronakrisen. I dag var hon tillbaka på jobbet på Buckingham Palace.
Annons

Hon fyller 94 år om en månad, en ålder som gör henne till en av de allra mest utsatta i den galopperande coronakrisen. Men drottning Elizabeth har inga planer på att sluta jobba.

Samtidigt tvingas hon nu uppleva en kris som inte liknar något annat som hon upplevt under sina hisnande 68 år som drottning. Men det är stiff upper lip som gäller, och det där klassiskt brittiska ”Keep calm and carry on”. Och hon fortsätter att gå i kyrkan, precis som vanligt. De här bilderna togs igår söndag när drottningen var på väg till The Royal Chapel of All Saints på Windsor Castle, där hon tillbringat helgen.

Annons

Annons

Samtidigt skapade det nästan krigsrubriker när det i fredags stod klart att drottningen hade lämnat Buckingham Palace och brittiska medier spred uppgifter om att hon hade evakuerat, och lämnat London på obestämd tid, och att det fanns planer på att låta isolera henne på slottet Sandringham.

Men då kände de inte Hennes Majestät Ståldrottningen! I dag är hon tillbaka på Buckingham Palace och även om det mesta av programmet är inställt eller uppskjutet – som besöket hon nu på torsdag skulle ha gjort i Bentley-fabriken i Cheshire – så är hon redo för de audienser som avlöser varandra i hennes drottningliv.

Annons

Coronaviruset: Så skyddar sig drottning Elizabeth

Men en eftergift har hon gjort: hon kommer inte att ta sina gäster i hand – ens med handskar.

drottning Elizabeth med prins Philip.
Elizabeth med sin Philip.

Samtidigt är oron stor för drottningen, både i kungafamiljen och bland britterna i allmänhet. Skulle hon eller prins Philip, 98, drabbas av Covid-19, skulle det vara otroligt allvarligt.

Drottning Elizabeths gardenparty
Alla årets gardenpartyn kommer att ställas in.
Annons

LÄS MER:

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Ståldrottningen! Elizabeth, 93, tillbaka på jobbet”

  1. Anni skriver: 17 mars, 2020

    Den rödrosa klänningen igen!
    Med matchande röda rosor på kinderna!
    Hon är fantastisk!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar