Ställer in direkt efter sjukdom – har förändrat allt

24 apr, 2023, 12:30 

Kronprinsessan Mary har nåtts av ett tråkigt besked.

Annons

Kronprinsessan Mary ligger inte på den kungliga latsidan.

7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Senaste tiden har hon fått en större roll, med fler kungliga uppdrag och en kalender så fullspäckad att man undrar hur lång tid det tar innan den spricker och datumen trillar ut.

Flygplansmotorerna går varma, Mary tar sig från land till land, och i helgen befann hon sig i modestaden Milano för att tala under invigningen av den danska utställningen ”This is Denmark”·

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary reser runt världen över för att utföra sina kungliga uppdrag.

Kronprinsessan Mary hyllas

Drottning Margrethe har med glädje kunnat se på när kronprinsessan Mary tagit ett allt större ansvar. Sedan ryggoperationen har hon tvingats ställa in, återhämta sig och lämna över ansvaret till andra delar av kungahuset.

Annons

Även danskarna har noterat hur Mary steppat upp, applåderat och öst beröm för att hon så tydligt visar att det är plikten framför allt och att kungahuset alltid går först.

De kommande veckorna vittnar inte heller om att det kommer lugna ned sig. Just nu befinner hon sig på resande fort med den danska ministern Dan Jørgensen, där hon besöker Vanuatu, Fiji och Australien.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary
Kronprins Frederik får klara sig utan Mary de kommande dagarna.

Mary har nåtts av tråkigt besked

Men resan hade kunnat få en bättre start. Under måndagen nåddes kronprinsessan av det tråkiga beskedet att både president Nikenike Vurobaravu och premiärminster Alatoi Ishmael Kalsakau, som skulle ta emot Mary, tvingats ställa in på grund av sjukdom.

Annons

I stället fick utrikesminister Jotham Napat hoppa in – och Mary kunde i alla fall glädjas åt att hon fick en fin present, skriver danska tidningen Billed-Bladet.

Mary återvänder till Danmark igen den 28 april, och redan på söndagen den 30 april är hon åter igång med sina kungliga uppdrag, då det vankas högtidsgudstjänst.

Utrikesminister Jotham Napat och kronprinsessan Mary
Utrikesminister Jotham Napat och kronprinsessan Mary.

Foto: TT

Annons