Stark kritik riktas mot Margrethe efter nya bilden "Ledsen och arg"

29 dec, 2022, 08:34 
Drottning Margrethe

Drottning Margrethe får kritik efter nya bilden med familjen "Ett mycket felaktigt beslut"

Annons
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

Drottning Margrethe mottar ännu en gång kritik för ett av sina beslut!

Det har nog inte lyckats undgå någon att det inte varit toppenstämning inom den danska kungafamiljen den senaste tiden. Kungligheterna är inte överens om att beslutet att frånta hälften av drottning Margrethes barnbarns titlar, hanterades på bästa sätt.

Prins Joachim har delat att han fick beskedet om sina barns "kungliga förlust" fem dagar innan beslutet skulle offentliggöras, det säger han till Ekstra bladet.

Drottning Margrethe å andra sidan menar att det är något som diskuterats under en längre tid, sedan maj 2022.

Recept.se Nyhetsbrev

En av de prinsar som kommer fråntas sin titel, äldsta prins Nicolai, uttalade sig om chocken efter beskedet:
— Hela min familj och jag är självklart mycket ledsen över det. Vi är, som mina föräldrar också sagt, i chock över detta beslut och hur fort det verkligen har gått, sa prinsen då till Ekstra bladet.

Annons

Efter årskiftet kommer prins Nicolai och hans tre syskon prins Felix, prinsessan Athena och prins Henrik använda titlarna greve eller grevinna och komtesse av Monpezat. Titeln komtesse används i Danmark om en greves ogifta dotter.

Den nya porträttbilden kritiseras

När danska hovet bjuder in för en ny porträttbild i samband med drottningens 50 åriga tronjubileum är prins Joachim och prinsessan Marie med. Det är även kronprins Frederik och prinsessan Mary.

Porträttbilden har rört upp en hel del känslor hos följarna. En del säger sig kunna märka av sprickan mellan bröderna genom bilden:

"Lite märkligt, Frederik är vinklad så att han vänder ryggen till Joachim. Det visar väldigt tydligt kylan mellan familjemedlemmarna" skriver en användare.

Det är också tydligt att man håller kvar en ilska mot Margrethe efter hennes beslut om barnbarnens titlar.

"Jag är fortfarande ledsen och arg och känner med prins Joachim och hans familj. Ett mycket felaktigt beslut" skriver en annnan.

Annons

Andra är väldigt glada över att se kungligheterna tillsammans men har också tankar om att familjemedlemmarnas placering.

" Fina människor! Men uppställningen är lite märklig, ser mycket oharmonisk ut", tycker en tredje användare.

Foto: TT

Annons