Starka reaktioner efter bilderna på prins Daniel och prinsessan Sofia

Starka reaktioner efter bilderna på prins Daniel och prinsessan Sofia

Prins Daniel och prinsessan Sofia står varandra mycket nära. En specifik bild avslöjar sanningen om deras relation.
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!
Slå på ljud

Prins Daniel och prinsessan Sofia delar en gemensam erfarenhet. Båda är "outsiders" som kom till kungafamiljen som ofrälse och hade svårt att passa in. Båda lyckades dock med konststycket – efter att ha stöttat varandra.

Ett exempel på detta är det som hände under Operakällaren Trophy, en välgörenhetstillställning för Unicef. Sofia var där, utan att ha blivit fullt ut accepterad som prins Carl Philips blivande hustru.

Prinsessan Sofia och prins Daniel – sanningen bakom deras relation

Prins Daniel och prinsessan Sofia.

Prins Daniel såg till att stötta prinsessan Sofia.

Daniel var redan gift och korad prins, så hans närvaro blev inte alls lika ifrågasatt.

"In i salen kommer plötsligt Daniel. Sedan han fått sin prinstitel vid bröllopet var det brukligt att alla ställde sig upp vid hans ankomst till en lokal. Det var en kunglig regel, men också ett sätt att visa respekt för en kunglighet, som Daniel ju numera var", skriver Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall i sin bok ”Victoria – prinsessa och mamma”.

Men Daniel nöjde sig inte att spegla sig i sin egen strålglans. Han såg till att dela med sig av den – till Sofia.

"När allt var över reste sig alla gäster för att än en gång visa sin respekt för hans prinstitel. Istället för att gå ut ur lokalen tog han nu sikte på Sofia Hellqvists bord. Inför alla gäster omfamnade han henne och blev stående ett bra tag med henne. Det var definitivt en markering. Här inför kungens vänner och andra som kände kungafamiljen visade han klart och tydligt vems sida han stod på. Det var Sofia Hellqvist som gällde och det var ingen tvekan om att det gjorde henne rörd", skriver Johan i boken.

KAMPANJ! Läs Svensk Dam Plus+ GRATIS i en månad

"Jag fick en enorm respons"

Johan T såg till att bilderna på omfamningen publicerades i Expressen. De väckte starka reaktioner.

"Jag fick en enorm respons. Alla var positiva och tyckte att det var oerhört starkt gjort av Daniel. Än en gång hade han vuxit i det svenska folkets ögon."

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag