Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens nya beslut för prinsessan Madeleine väcker reaktioner: "Extremt korkat"

06 feb, 2024, 05:00 
Prinsessan Madeleine
Axel Rydén/Rymdstyrelsen
Nya bilden på prinsessan Madeleine väcker starka beslut i utlandet.
Annons

Prinsessan Madeleine lämnade sitt hem i Florida för att göra ett officiellt kungligt uppdrag. Det händer inte ofta, men när kungen hörde av sig fick hon rycka ut.

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!Brand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Prinsessan Madeleine väcker reaktioner med besöket

Svenske astronauten Marcus Wandt behövde en kunglig påhälsning innan han sköts upp i raketen Falcon 9. Ett historiskt ögonblick, då Marcus blev den tredje svensken i rymden. Hovet publicerade en bild från besöket, som också blev uppmärksammat i utlandet.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan och astronauten i samspråk!Axel Rydén/Rymdstyrelsen

Royal News Network, som drivs av Brittany Raymer, är en av de mest inflytelserika rösterna inom den internationella bevakningen av allting kungligt. Hon tog fasta på att Madeleine ställde upp för sin krona och sitt land, trots att hon till stor del valt att lämna det kungliga livet bakom sig.

Annons

"Det har funnits flera olika svenska evenemang i Florida som hon har närvarat vid, som en kunglig ambassadör i sin omgivning", skriver Brittany.

"Hon har behållit en god relation med familjen och är alltid där och representerar sitt land när det behövs."

Det här ställer Brittany i kontrast mot prins Harry och Meghan Markle. De ville precis som Madeleine ha större frihet och svängrum – men valde att bryta med sitt kungahus på ett mer dramatiskt sätt.

Madeleine skötte det hela mer subtilt, utan några stora konflikter.

"Prinsessan Madeleine visar hur en kunglighet på deltid fortfarande kan representera sitt land, med rätt intentioner och lämplig respekt för institutionen. Harry och Meghan visade inte prov på detta, så de är ute i kylan", skriver Brittany.

Nämner prinsessan Madeleine: "Extremt korkat beslut"

Brittany refererar till uppgifter i brittisk press som gör gällande att Harry och Meghan hoppade av sina kungliga plikter utan att diskutera saken med drottning Elisabeth först. Nyheten fick som bekant namnet "Megxit" på löpsedlarna.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

"Det var ett extremt korkat beslut, som följdes upp av deras bedrövliga beslut de kommande fyra åren med Oprah, Netflix, Harrys memoarer och en miljon andra grejer", skriver Brittany.

Annons