Starka reaktioner – efter Victoria och Daniels privata miljonköp

Victoria och Daniel investerar för framtiden vilket väcker reaktioner.

Slå på ljud

Victoria och Daniel bor till vardags på Slottet Haga utanför Stockholm, men det finns inget som stoppar dem från att även förvärva ytterligare fastigheter, en möjlighet de har tagit vara på.

En av dem är Villa Skönvik, som ligger på kunglig mark på Solliden på Öland, den andra är den nyligen införskaffade tomten på Värmdö i Stockholms skärgård, där kronprinsessparet ska bygga ett fritidshus.

Svensk Damtiding har pratat med mäklaren Björn Ericsson, som driver Svensk Fastighetsförmedling på Värmdö, beskriver området Fågelbro där Victoria och Daniel nu bygger ett fritidshus som ”fantastiskt” och ”jättedyrt”.

– Kan man få 40–50 miljoner för ett ställe på Värmdö? Visst kan man det, alla gånger. Det är väl vad det bör ligga på för ett sådant ställe med sjötomt och ett normalstort hus. Tittar man på Fågelbro och Malma så är det bland de dyraste områdena på Värmdö. En sjötomt där säljs för mycket mer än en sjötomt i ett annat område, sa Björn Ericsson.

Kronprinsessan, Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar fotograferade på trappan till Haga slott inför nationaldagen 2021.

Foto: Linda Broström

– Sedan är det ju så att när personer som folk känner till slår ned bopålarna i ett område så går priserna upp. Det drar folk.

Victoria och Daniels privata köp väcker reaktioner

Nyheten om värdet på kronprinsessparets fritidshus väckte starka reaktioner i sociala medier.

”Nyheten om värdet på kronprinsessparets fritidshus väckte starka reaktioner i sociala medier.” säger en användare på Facebook.

Har dom så mycket penga behöver dom ingen apanage” säger en annan.

Vissa andra kommenterade till stöd för kronprinsessparet.

Inget märkvärdigt med det. Andas bara avundsjuka. De vet att renovera och göra det med kvalitet. Lönar sig i längden. Föredömligt par.” skriver en tredje person i sin kommentar.