Starka reaktioner på Madeleines nya bild: ”Så fruktansvärt sorgligt”

Starka reaktioner på Madeleines nya bild: ”Så fruktansvärt sorgligt”

Prinsessan Madeleine väcker uppmärksamhet i sociala medier.

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har liksom sin mamma Silvia alltid haft ett brinnande engagemang för att göra världen en bättre plats för alla barn, och har visat det genom sitt arbete i stiftelsen Childhood.

Länge har hon varit engagerad i USA-grenen av stiftelsen men under julen avslöjade Silvia att Madeleine blir befordrad till vice hedersordförande för hela Childhood.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta, sa Madeleine, i samband med offentliggörandet av hennes nya position inom stiftelsen.

Under torsdagen gick Madeleine därför ut på sitt eget konto efter att nyheten om Rysslands attack mot Ukraina. Överallt fick vi se bilder på familjer som tvingades fly landet, och barn som sökte skydd från smällarna på gatan i källare och andra utrymmen. Det berörde prinsessan något alldeles särskilt.

"I över 18 år har Childhood varit aktiva i Ukraina. Vi har etablerat nära och starka samarbeten med organisationer inom landet för att hjälpa utsatta barn, och jag har haft möjligheten att träffa flera av dessa organisationer under mina resor till Ukraina. Mina tankar är med dem och barnen under dessa svåra tider." skrev hon på Instagram.

Madeleine hyllas för sitt inlägg

Efter inlägget har hon hyllats stort.

I kommentarsfältet tackar följarna henne för att hon väljer att rikta ljuset mot de utsatta barn som lider av det som pågår.

”Tack för att du väcker uppmärksamhet kring dessa fruktansvärda tider” skriver en följare.

”Detta är så fruktansvärt hemskt och sorgligt” skriver en annan.

”Viktigt arbete, hoppas att det kan fortsätta även i denna hemska situation.” skriver en tredje

”Tack för ditt och Childhoods fina arbete för alla barn”