Starka reaktioner på nya beslutet: “Det är patetiskt”

Drottning Elizabeth Meghan Markle
Meghan Markle och prins Harry har fattat ett avgörande beslut. Nu får de tuff kritik från flera håll.
Annons

Meghan Markle och prins Harry har tröttnat på att smutskastas i den brittiska pressen. De upplever sig ha blivit utsatt för “felaktig” och “illasinnad” rapportering av flera publikationer.

Nu har de valt att officiellt kapa banden till fyra av de största brittiska tidningarna.

Annons

Annons

Meghan Markle får tuff kritik: “Patetiskt”

Harry och Meghan känner sig svartmålade.
Harry och Meghan känner sig svartmålade.

Det rör sig om Daily Mail, The Sun, Daily Express och Daily Mirror.

“Det kommer inte att bli något samarbete eller något gensvar”, skriver Meghan och Harry i ett öppet brev till tidningarna i fråga.

“Hertigen och hertiginnan av Sussex har bevittnat hur folk de känner – och också fullständiga främlingar – fått sina liv förstörda helt utan anledning, annat än att snaskigt skvaller ger bättre annonsintäkter.”

Både hyllas och ifrågasätts

Beslutet har mötts av blandande reaktioner. På Twitter kan man se att många tycker att Harry och Meghan gör helt rätt. De menar att prinsparet har rätt att välja själva – och att den brittiska tabloidpressen faktiskt har stått för en orättvis, svartmålande bevakning i deras fall.

“Jag älskar det ni gör”, skriver författaren Lex Croucher riktat till Harry och Meghan.

Men det finns också gott om personer med motsatta åsikten. Personer som menar att beslutet får Harry och Meghan att verka löjliga – speciellt i dessa tider.

Annons

“Miljarder människor över hela världen har tagit skydd från ett dödligt virus. Men de här två, narcissistiska och skamlösa uppmärksamhetstörstare, kan inte låta bli att få detta att handla om dem”, skriver högertyckaren och Brexit-förespråkaren Darren Grimes.

“Samtidigt som världen kämpar med covid-19, tror de verkligen att folk bryr sig vilka reportrar de pratar med? Deras självupptagenhet är otrolig”, skriver BBC-programledaren Andrew Neil.

“Tänk att de tror att någon bryr sig om deras sårade egon samtidigt som vårdpersonal runtom hela världen dör på sina poster?”, skriver programledaren Piers Morgan.

“Deras PR-firma arbetar hårt, men de måste inse att den får dem att framstå som patetiska”, skriver Angela Levin, som skrivit en biografi om prins Harry.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Starka reaktioner på nya beslutet: “Det är patetiskt””

 1. Anna skriver: 20 april, 2020

  Varför kan inte bara media sluta skriva om dem och sluta rapportera allt de gör och säger? Då får de ju vad de säger sig vilja ha, och vi slipper läsa om dem. En “win-win situation” med andra ord…!


 2. Sunny skriver: 20 april, 2020

  De båda är en skamfläck, vem tusan vill höra något om dem? Ingen skulle bry sig ett skvatt eller märka nåt om de levde i en grotta. Vilket de förmodligen borde göra i det läget de försatt sig nu. Patetiska fjollor båda två 😠


 3. Birthe Vejrum skriver: 21 april, 2020

  Offentliggørelsen af deres beslutning om at boykotte de 4 tabloids Sun, Mirror, Mail og Express i dag kan kædes sammen med, at den sag Meghan har rejst mod dem, er startet ved retten i dag.
  Så der er ingen forbindelse til mediernes og Piers Morgans påstande om, at de ønsker al “medie opmærksomhed her midt under Coronakrisen”! Når man har fulgt medie dækningen af Meghan og Harry nogenlunde konstant, så har der jo hele tiden været artikler om dem, uden at de har været i offentligheden. De var faktisk usynlige i næsten 3 måneder.


 4. HMA skriver: 21 april, 2020

  – Klok kommentar Birthe! Vi matas med vinklade rubriker i media och ser sällan hela bilden till varför saker sker.

  Såklart väldigt noga valt av deras team att göra detta uttalande nu mtp rättegången. Corona-kris eller ej..


 5. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  Vad får de fakta över totalt okända människor ifrån?


  1. Birthe Vejrum skriver: 21 april, 2020

   Kære PernillaA – de som er “ukendte” – udenfor Harrys og Meghans bekendskabskreds – kommenterer jo deres sag på Twitter/Instagram og Facebook og er sikkert semi kändissar fra et af de utallige live shows, der sendes på forskellige kanaler i England + alle fodboldstjernes koner og kærester. Og the Tabloids griber med kyshånd fat i alt spektaklet, og får en mega sag ud af det.
   I hvert fald har jeg set en hel del af den slags.


 6. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  Jag tänker så här Birthe, när man väljer att göra sm M+ H har gjort är det absolut korrekt att relaterade det till sig själv men och det gäller allmänt ska man vara mycket försiktig när man åberopar sig på andra som man dessutom inte känner;


 7. Birthe Vejrum skriver: 21 april, 2020

  Ja, sådan kan man sige det. Men ser jeg på mediebilledet her i lille Danmark med f.eks. bare et reality show som “Vild med Dans” så stopfodres/tvångsmätas vi med de personer i visse dele af medierne med simpelthen alt ud i det ekstreme. Så vi “kender” dem ikke, alligevel ved vi det meste om dem. Mere end èn af vore politikere – også de kommunale – bliver splittet til atomer af medie – jagten. Nej, vi kender dem ikke, alligevel så ser vi dem gå ned med depressioner, sygeorlov og forsvinde.
  Så jeg ser ikke reality programmer, og jeg læser ikke om de personer, men jeg s e r billederne…


 8. Grethe skriver: 23 april, 2020

  Det som er patetisk er at media ikke klarer å innse egne feil. Hadde media hatt litt integritet, fulgt normal folkeskikk hadde de sluppet å gå til dette skrittet, men i dag ser vi at løgner, rykter, skandaleoppslag, splitt og hersk er blitt den nye normen. Alt for likes og overskrifter. Og enkelte gjemmer seg bak lån, klipp og lim.


 9. Birthe Vejrum skriver: 24 april, 2020

  Grethe – 🙂


  1. Ulla Lundell skriver: 24 april, 2020

   Vet det här paret verkligen vad det är som de håller på med?

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar