Starka reaktioner på nya beslutet: "Det är patetiskt"

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Meghan Markle och prins Harry har fattat ett avgörande beslut.Nu får de tuff kritik från flera håll.

Meghan Markle och prins Harry har tröttnat på att smutskastas i den brittiska pressen. De upplever sig ha blivit utsatt för “felaktig” och “illasinnad” rapportering av flera publikationer.

Nu har de valt att officiellt kapa banden till fyra av de största brittiska tidningarna.

Meghan Markle får tuff kritik: “Patetiskt”

Harry och Meghan känner sig svartmålade.

Harry och Meghan känner sig svartmålade.

Det rör sig om Daily Mail, The Sun, Daily Express och Daily Mirror.

“Det kommer inte att bli något samarbete eller något gensvar”, skriver Meghan och Harry i ett öppet brev till tidningarna i fråga.

“Hertigen och hertiginnan av Sussex har bevittnat hur folk de känner – och också fullständiga främlingar – fått sina liv förstörda helt utan anledning, annat än att snaskigt skvaller ger bättre annonsintäkter.”

Både hyllas och ifrågasätts

Beslutet har mötts av blandande reaktioner. På Twitter kan man se att många tycker att Harry och Meghan gör helt rätt. De menar att prinsparet har rätt att välja själva – och att den brittiska tabloidpressen faktiskt har stått för en orättvis, svartmålande bevakning i deras fall.

“Jag älskar det ni gör”, skriver författaren Lex Croucher riktat till Harry och Meghan.

Men det finns också gott om personer med motsatta åsikten. Personer som menar att beslutet får Harry och Meghan att verka löjliga – speciellt i dessa tider.

“Miljarder människor över hela världen har tagit skydd från ett dödligt virus. Men de här två, narcissistiska och skamlösa uppmärksamhetstörstare, kan inte låta bli att få detta att handla om dem”, skriver högertyckaren och Brexit-förespråkaren Darren Grimes.

“Samtidigt som världen kämpar med covid-19, tror de verkligen att folk bryr sig vilka reportrar de pratar med? Deras självupptagenhet är otrolig”, skriver BBC-programledaren Andrew Neil.

“Tänk att de tror att någon bryr sig om deras sårade egon samtidigt som vårdpersonal runtom hela världen dör på sina poster?”, skriver programledaren Piers Morgan.

“Deras PR-firma arbetar hårt, men de måste inse att den får dem att framstå som patetiska”, skriver Angela Levin, som skrivit en biografi om prins Harry.