Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Starka reaktioner: "Tycker synd om Madeleine – hon blir offentligt förödmjukad av Chris"

14 aug, 2023, 21:07 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill får kritik för hur han behandlar prinsessan Madeleine.

Annons

Chris O'Neill är en person med en väldigt stor distans till det kungliga livet. Han är inte den som skiner upp varje gång det är en kunglig tillställning, eller som är först fram med ett blixtrande leende när mingelfotograferna dyker upp.

Detta har också påverkat bilden som människor har av prinsessan Madeleines make. Även i utlandet har han ett rykte om sig att vara lite tillbakadragen – till och med butter.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Chris O'Neill sågas för beteendet: "Han förödmjukar Madeleine"

När Svensk Dam hör av sig till Anders Johan Stavseng, norska Se og hörs kungaexpert, har han ett tråkigt besked att ge.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris får kritik för hur han beter sig.

– Jag tror att de flesta norrmännen har en negativ bild av Chris. Prinsessan Madeleines make imponerade med sitt tal på bröllopet, men sedan dess har det gått nerför. Det har varit stora uppslag om att han inte trivs i offentligheten, och han brukar också sällan dyka upp på Nobelfesten. Bilden av Chris där han visar fingret har också cirkulerat i Norge, jämte alla nyheter om hans företag, som går dåligt, säger Anders.

Annons

Anders har själv skrivit om Chris relativt nyligen. Han gjorde ett reportage om prinsessparets besök i Cambridgeshire, Storbritannien. Madeleine och Chris tog med sig prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne på bröllop, där Chris systerdotter Celina d'Abo gifte sig med sin fästman Jake Giordano.

Artikeln bjöd på hårda ord och formuleringar.

"Chris och Madde tog inte chansen att motbevisa ryktena om att det råder osämja i deras äktenskap", skrev Anders bland annat.

"Tycker synd om henne – det är offentligt"

Och Anders menar att bilderna från bröllopet har tillfogat skada på Chris redan så skamfilade rykte i Norge.

– Norrmännen är väldigt förtjust i prinsessan Madeleine, och vill att hon ska ha det bra. Bilderna från bråken på bröllopet gjorde inte Chris mer populär. Folk tycker synd om Madeleine, som blir offentligt förödmjukad av Chris, säger Anders.

Annons