Starka reaktionerna – Ari Behns dotter talar ut

28 okt, 2020, 07:00 
Funeral Ari Behn in Oslo Cathedral - Princess M‰rtha Louise / Martha Louise, Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn
Självmord är alltid ett känsligt ämne men Maud Behn skyggade inte undan när hon höll tal på sin pappa Ari Behns begravning. Det prisas hon för – och hyllas på sociala medier!
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Det blir allt vanligare att kungligheterna har egna konton i sociala medier och kanske vanligast av allt är Instagram. Där hittar vi både prinsessan Madeleine och Carl Philip och Sofia, som delar på ett konto de döpt till Prinsparet.

I Norge är det en ännu vanligare företeelse, där har både Mette-Marit och Märtha Louise varsitt konto, men även flera från den yngre generationen.

Där har bland annat Märtha Louises äldsta dotter Maud Behn gått in för ett konto där hon kan visa upp sin konst. Under namnet 3_eyed_cat lägger hon ut bilder på allt från hennes teckningar till en hel del skisser, och hon tar ofta emot feedback på följarna om vad för kreativt projekt hon ska ta sig för härnäst!

Recept.se Nyhetsbrev

Maud Behn presenterar sig för sina följare – för första gången

Vid det här laget har hon nästan 10 tusen följare, och även om de flesta antagligen vet att det är en norsk prinsessa som är upphovsmakare till den fina konst de får ta del av så har hon aldrig helt och fullt gått ut med sin bild och bakgrundshistoria till sina följare. Men nu har det blivit ändring på det!

Annons

I helgen fick Maud ta emot pris som Norges modigaste kvinna av tidningen Tara, och med på utdelningen var självklart mamma Märtha Louise, som stolt kramade hon sin dotter innan hon fick gå upp på scenen och hämta sitt pris.

Motiveringen till att priset delades ut till just Maud var det tal hon höll på sin pappa Ari Behns begravning efter att han targiskt tagit sitt liv bara ett par veckor tidigare. Maud vågade tala öppet och ärligt om depression och självmord, och hon säger själv att om det kunde hjälpa bara en endaste människa där ute så var det värt det. Det var en fantastisk fin sak tycker vi, tänka sig att hon bara är 17 år gammal!

prinsessan märtha louise maud behn
Maud Behn prisas för det gripande tal hon höll på sin fars begravning.

Stödet och kärleken hon fick i sociala medier när hon tagit emot priset och ännu en gång talat öppet om sin pappas bortgång och vikten av att ta psykisk ohälsa på allvar var överväldigande. Så pass överväldigande att hon kände att det var dags för att gå ut och presentera sig inför alla sina följare.

Annons

”På det här kontot fokuserar jag vanligtvis på min konst och inte vem jag är i verkliga livet. Men för alla som inte vet vem jag är, låt mig äntligen presentera mig!” skriver hon i inlägget.

Vidare berättar hon själv om anledningen till varför hon ställde sig inför alla de människor som deltog i begravningen och alla som följde den hemifrån och höll det där talet om sin far som berörde alla som såg.

prinsessan märtha louise maud behn
Prinsessan Märtha Louise med Emma, Leah och Maud.

”Eftersom jag är en del av kungafamiljen ville jag använda det tillfället till att göra något bra. Jag fick också ut något av den sorg som jag och min familj gick igenom och kunde hjälpa andra människor, förhoppningsvis så att någon annan där ute kan undvika den verklighet som drabbat mig och min familj. Eller känna sig mindre ensam om det redan hänt. Jag kan inte ens beskriva hur mycket det här betyder för mig, och hur mycket jag uppskattar all kärlek och stöd.” skriver Maud.

Annons

Inlägget har i skrivande stund nästan 1000 kommentarer av personer som vill visa sin kärlek eller dela sina upplevelser. Vi håller med, Maud är verkligen en modig ung kvinna!

Annons