Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Statsbesöket i Tyskland går vidare - det ska kungaparet göra i dag

07 okt, 2016, 10:43 
AvJohanna Lejon
Just nu inleds statsbesöket i Tysklands tredje dag. Svensk Damtidning har koll på vad kungaparet ska göra i dag.
Annons
KungenIbl

I dag, fredagen den 7 oktober, fortsätter kungaparets statsbesök i Tyskland. Dagen tillbringas i Berlin och på programmet står bland annat möten om inkludering, digitalisering, hållbart mode och besök på integrationsinitiativet ”Give Something Back to Berlin”. Berlinbesöket avslutas med en konsert vid Berliner Philharmoniker.

Dagen inleds med morgonmöte med den svenska näringslivsdelegationen på temat svensk-tyska affärsrelationer. Därefter anländer kungaparet till Hackesche Höfe och Chamäleon Theater för ett seminarium på temat ”Nycirkus och metoder för inkludering – funktionsskillnader och sociala perspektiv”.

Kungen deltar senare i ett seminarium om digitalisering tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Tysklands vicekansler och näringslivsminister Sigmar Gabriel. Drottningen, i sin tur, talar vid ett tysk-svenskt seminarium om hållbart mode på Bikini Berlin och inviger utställningen ”Everything you can imagine is real” med verk av designern Bea Szenfeld.

På eftermiddagen besöker kungaparet integrationsinitiativet ”Give Something Back to Berlin“ i Stadsmissionens Refugio-hus i Neukölln innan det är dags för dem att avsluta sitt Berlinbesök med en konsert vid Berliner Philharmoniker.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons