Statsbesöket i Tyskland går vidare - det ska kungaparet göra i dag

Just nu inleds statsbesöket i Tysklands tredje dag. Svensk Damtidning har koll på vad kungaparet ska göra i dag.
KungenIbl

I dag, fredagen den 7 oktober, fortsätter kungaparets statsbesök i Tyskland. Dagen tillbringas i Berlin och på programmet står bland annat möten om inkludering, digitalisering, hållbart mode och besök på integrationsinitiativet ”Give Something Back to Berlin”. Berlinbesöket avslutas med en konsert vid Berliner Philharmoniker.

Dagen inleds med morgonmöte med den svenska näringslivsdelegationen på temat svensk-tyska affärsrelationer. Därefter anländer kungaparet till Hackesche Höfe och Chamäleon Theater för ett seminarium på temat ”Nycirkus och metoder för inkludering – funktionsskillnader och sociala perspektiv”.

Kungen deltar senare i ett seminarium om digitalisering tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Tysklands vicekansler och näringslivsminister Sigmar Gabriel. Drottningen, i sin tur, talar vid ett tysk-svenskt seminarium om hållbart mode på Bikini Berlin och inviger utställningen ”Everything you can imagine is real” med verk av designern Bea Szenfeld.

På eftermiddagen besöker kungaparet integrationsinitiativet ”Give Something Back to Berlin“ i Stadsmissionens Refugio-hus i Neukölln innan det är dags för dem att avsluta sitt Berlinbesök med en konsert vid Berliner Philharmoniker.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.