Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Perssons hemliga pensionärsliv med kungaparet

03 feb, 2020, 20:00 
Stefan Persson lämnar H&M och ska pröva på livet som pensionär. Nu väntar en skön tillvaro på godset i England – med kungen och Silvia på gästlistan.
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 5?

Stefan Persson har länge varit “the grand old man” inom svenskt näringsliv. Men så i förra veckan kom beskedet.

Stefan Persson köpte huset “The Priory” i Ramsbury 1999.

Stefan Perssons nya liv

Expressen har skrivit ett reportage om hur Stefan kommer att tillbringa dagarna nu när hans aktiva yrkesliv är över. Tidningen berättar om Stefans speciella tillflyktsort: byn Ramsbury i det engelska grevskapet Wiltshire. Hans ägor där har uppmätts till ungefär 3440 hektar. Stefan äger i princip hela byn, efter att ha köpt både den lokala puben och mikrobryggeriet Ramsbury Brewery.

Den svenska kungafamiljen har besökt Stefans gods flera gånger. Man kan tänka sig att kung Carl Gustaf och H&M-magnaten har varit på en hel del fasanjakter tillsammans i de engelska skogarna. Enligt Expressen har även prins Charles varit gäst – och då fick han pröva det lokala destilleriets gin.

“Tycker om att skjuta fasan”

– Stefan Persson kommer säkert ägna mer tid på sina gods i England där han bland annat tycker om att skjuta fasan, eller spela golf på egna golfbanan på Värmdö, säger Jonas Alsgren, som skrev boken ”The Big Boss” om Stefan Persson tillsammans med Erik Palm, till Expressen.

Foto: TT

Annons