Steffo Törnqvist lurade Jenny Strömstedt – innan sändning

Steffo Törnqvist lurade Jenny Strömstedt – innan sändning

Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist har efter 16 år tillsammans i Nyhetsmorgon blivit ett av de allra mest luttrade programledarparen, men i början var det inte alltid så lätt.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Många av TV4:s profiler har gjort sig ett namn genom att vara programledare för Nyhetsmorgon och två av de mest ikoniska kan nog vara Jenny Strömstedt, 48, och Steffo Törnqvist, 64. De har lett programmet tillsammans under 16 års tid och det har blivit en hel del minnesvärda ögonblick genom åren. Ett av de mest klassiska är kanske när Jenny skulle steka ostbågar som en del av matlagningssegmentet och råkade nästan sätta eld på köket.

Då kunde de skratta år misstaget, men Jenny har inte alltid varit så pass trygg i sin roll i morgonsoffan. I ett av veckans program minns Steffo tillbaka till hennes allra första sändning, då han passade på att lura henne lite innan.

– Vi har kört 16 år eller något ihop, och vår första sändning minns jag hur jag sa till dig att trissmomentet var så svårt. Du höll på att göra i brallan, du gick på det, skrattar han i intervjun i ”Nyhetsmorgon”.

– Ja, jag gick på det, erkänner Jenny Strömstedt.

Det har blivit många sändningar tillsammans i Nyhetsmorgon – det har varit allvar men också en himla massa skoj.

Mindes tillbaka till första gången de träffades

Kanalen fyllde nyligen 30 år, vilket gav dem ett tillfälle att minnas tillbaka på inte bara deras första sändning utan också allra första gången de träffades, vilket var på en företagsfest.

– Ja, du var jättedryg kommer jag ihåg, minns Jenny Strömstedt – och kollegan försvarar sig:

– Ja, det är klart jag var. Nej, jag var inte alls dryg. Du höll på med de där barnprogrammen, men du ett jädra socialt patos, vilket sen ledde till att du gjorde samhällsorienterade program. Då var du inte gammal, säger Steffo Törnquist.

Foto: TT