Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stenhammars slott - Carl Philips och Sofias nya hem?

25 maj, 2012, 13:01 
Agneta Nisbeth
Annons

Idag bor Sofia Hellqvist tillsammans med prins Carl Philip på Djurgården. Men snart kan paret komma att flytta. Vart? Till Stenhammars slott i Sörmland.

Annons

Det är kvällstidningen Expressen som idag kommer med uppgifterna om att Stenhammar slott utanför Flen den senaste tiden renoverats för drygt 31 miljoner kronor.

Senaste 50 åren

De senaste 50 åren har ingen bott i den fantastiska byggnaden – men nu kan det komma att bli ändring på det.

– Det är en omfattande renovering som har pågått för att göra slottet beboeligt igen, säger Jan Lindman, ekonomichef vid hovet till Expressen.

Initiativet till renoveringen kommer ifrån kungen själv, som ju sedan 1965 arrenderat den 2200 hektar stora markområdet, och det är också kung Carl XVI Gustaf som bestämmer vem som ska flytta in i slottet framöver.

Annons

– Det bestämmer kungen, slår Jan Lindman fast.

Praktiserade

Carl Philip har tillbringat en stor del av sin tid på Stenhammar de senaste åren. Och det är knappast någon hemlighet att han gillar att vara där, köra traktor och påta med jord- och lantbruket.

Innan han hoppade på utbildningen i Alnarp praktiserade han dessutom vid just Stenhammars gods.

Föste in djuren

– Jag gjorde allt som man gör på en gård. Jag körde ut foder, körde in djuren, föste in djuren. Så det blev en hel del traktor. Jag hjälpte också till att förlösa kalvar, avslöjar han. Vi var också ut en hel del i skogen och röjde. Det var ett skönt liv, har han tidigare berättat för Expressen.

Annons

Tillsammans med Sofia

För två år sedan avslöjade kungen att han en dag hoppas att sonen ska ta över godset.

– Det är väl ingen hemlighet, sa han då.

Idag bor Carl Philip på Djurgården tillsammans med sin Sofia. Men i framtiden kan det alltså komma att bli en flytt – till just Stenhammar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures, IBL

Läs även:

Annons