Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stenhårda kritiken mot Harry – efter beslutet: "Hur kan han..."

23 okt, 2022, 18:00 

Nu tvingas prins Harry ta emot hård kritik, efter det stora beslutet.

Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Under de senaste åren som gått har prins Harry och Meghan Markle skapat rubriker nästan dagligen, runtom hela världen.

Och åsikterna, jag de går isär. Paret har både hyllats för att de vågar vara så ärliga och transparenta, samt kritiserats för att gå emot den brittiska kungafamiljen.

En av de saker som diskuterats mycket är Harrys och Meghans samarbete med streamingjätten Netflix – som ska ha betalat flera hundra miljoner dollar till paret, för att göra en dokumentärserie om deras liv.

Dokumentärserien om Meghan och Harry ska släppas på Netflix nästa år.

Skarpa kritiken mot prins Harry: "Hur kan han..."

Inför premiären av den femte säsongen av The Crown riktar nu Daily Mails krönikör Sarah Vine stark kritik mot prinsen för att han tar emot pengar från Netflix, samtidigt som företaget "exploaterar hans familj".

Annons

Sarah Vine skriver i en kolumn att det är motsägelsefullt av Harry att samarbeta med Netflix som, bara en kort tid efter hans farmors död, kommer släppa en ny säsong av serien om hans familj.

"Harry har aldrig gjort någon hemlighet av sitt hat mot dem han tror förföljde hans mamma till hennes död. Vad tråkigt att han nu skulle hamna på lönelistan hos dem som förvandlar hennes – och resten av kungafamiljens – smärta till underhållning", skriver hon.

Elizabeth Debicki spelar prinsessan Diana i säsong 5 av The Crown.

Prins Williams hårda ord om The Crown

Någon som har riktat hård kritik mot Netflix och The Crown är Harrys bror, prins William, som också upplever serien som "exploaterande", skriver The Sun.

William ska vara särskilt upprörd över att den nya säsongen kommer att skildra hans mor prinsessan Dianas omtalade intervju med BBC från 1995, där hon bland annat talar om Charles affär med Camilla.

Prinsen tycker att intervjun aldrig borde visas igen eftersom den "har etablerat en falsk berättelse, kommersialiserad av BBC och andra i mer än 25 år" – och att Netflix nu tjänar pengar på att använda sig av den.

Annons