Stenmark peppade Carl Philip: "Det är bara å åk"

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip fick inte bara familjens stöd när han tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Karlskoga i söndags. Även Ingemar Stenmark gav prinsen några uppmuntrande ord på vägen!
Ingemar Stenmark

Prins Carl Philip gjorde sig redo för start på Gelleråsen i Karlskoga. Prinsessan Sofia och småprinsarna Alexander och Gabriel hejade på pappa prinsen, när han var tillbaka på racerbanan. Bredvid stod även en levande legend. Ingemar Stenmark fanns på plats vid racingbanan för att peppa Carl Philip inför starten, när han deltog i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Karlskoga i helgen.

Ingemar Stenmark

Den kände slalomåkaren var där och spred stjärnglans till eventet. Stenmark är själv Porscheägare av senaste årsmodell och är en så kallas “ambassadör” för Porsche. Ingemar passar ju bra som ansiktet utåt för bilmärket.

Prins Carl Philip

Han åkte ju som en raket i backen på sin tid och sportbilen forsar också den genom landskapet.  Snabbt gick det vid förra tävlingen på Drivecenter Arena i Fällfors den 14 och 15 juni, då de 17000 personerna i publiken fick se slalomikonen Ingemar Stenmark invigningsköra banan i en Porsche.

Ingemar Stenmark 46

Ingemar Stenmark fick äran att inviga Sveriges nyaste banracingbana Skellefteå Drivecenter Arena i samband med Midnattssolsloppet den 15 juni i år.

Den här gången blev det en aning stillsammare. Stenmark tog det lugnt utan att köra. Det gjorde i stället vår kungason. Ingemar och prins Carl Philip konverserade om det kommande loppet och det märktes att prinsen fick många positiva råd med sig av skidlegenden, innan han satte sig bakom ratten.

På dop i Djursholms kapell

Skidlegenden Ingemar Stenmark hade bara några dagar innan närvarat vid sitt barnbarns dop i Djursholms kapell.

– Pappa var så stolt, berättade Stenmarks dotter Nathalie till Svensk Damtidning.

Här kan ni se bilden från dopet.

Prins Carl Philip

För er som kanske inte har full koll på Ingemar Stenmark, så kan vi ge lite fakta här. Han föddes den 18 mars 1956 i Västerbottens län och är en av tidernas främsta alpina skidåkare med sammanlagt två OS-guld, fem VM-guld och 86 världscupsegrar i disciplinerna slalom och storslalom. Han tilldelades Svenska Dagbladets guldmedalj 1975 och 1978.

Ingemar Stenmark – en levande legend

Hans aktiva karriär varade från 1973 till 1989. I en SIFO-undersökning 1999 bland svenska folket valdes Stenmark till “Århundradets främsta svenska idrottsman”. I samband med millennieskiftet utsågs han till Sveriges näst bäste idrottsman genom tiderna av Svenska Idrottsakademin, efter Björn Borg.

Både Stenmark och Carl Philip gillar att åka slalom genom kurvorna i en raketsnabb Porsche. Men trots professionell peppning av “Stenis” kom inte prinsen på pallplats. Vann i Karlskoga gjorde i stället Robin Hansson från Göteborg.

Men en trevlig familjedag blev det för Carl Philip, som hade med sig frun Sofia och båda sönerna, vilket vi ju skrivit om här på sajten.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: