Stéphanie av Luxemburg och "Årets kvinnliga kunglighet 2013"

stephanie-ibl

Kronprinsessan Victoria tog brons som “Årets kvinnliga kunglighet 2013 “. Charlene av Monaco och prinsessan Stéphanie av Luxemburg fick däremot få röster.

Året har precis börjat i Luxemburg och då skriver luxemburg-tidningen Wort.lu om det inte alltför glädjande resultatet i omröstningen av “Årets kvinnliga kunglighet 2013”.

–Luxemburgs prinsessa Stéphanie fick bara 1 procent i omröstningen som tyska magasinet “Frau im Spiegel” gjort för att kora  årets kvinnliga kunglighet.

guillaume-stephanie-ste

En ynka procent av läsarna röstade på kronprinsessan Stéphanie av Luxemburg och hon fick gott sällskap av Charlene, furstinna i Monaco som även hon hamnade långt ned på listan.

charlene-fb

Vem vann då prinsestoppen år 2013? Det gjorde Catherine, hertiginna av Cambridge, 31, som fick 22 procent i omröstningen.

kate-2-ste

I fem år har Sveriges kronprinsessa Victoria, 36, vunnit denna “tävling”. Men fick i år hoppa ned två pinnhål på listan och hamnade efter ettan Kate och tvåan, drottning Máxima, 42. Prins George födsel sägs vara en av anledningarna till Catherines seger.

victoria-ste

Kronprinsessan Mette-Marit av Norge, 40, fick 7 procent och kom på fjärde plats. Tätt följd av prinsessan Madeleine, 31, som fick 3 procent.

ste_mary

Spanska kronprinsessan Letizia 41, drottning Mathilde, 40, och Mary av Denmark, 41, fick alla två procent.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures, All over press