Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stéphanie de Lannoys mamma fick en stämningsfull begravning

04 sep, 2012, 08:15 
Agneta Nisbeth
Annons

I helgen begravdes Alix de Lannoy som var Stéphanie de Lannoys mamma. Om drygt en månad ska Stéphanie gifta sig med kronprinsen Guillaume av Luxemburg.

Bara fem dagar efter att hon avlidit i en stroke begravdes grevinnan Alix de Lannoy igår i byn Frasnes-lez-Anvaing i Belgien.

Märkbart tagen

Dottern Stéphanie de Lannoy var märkbart tagen vid begravningsceremonin och höll ett fast tag om sin blivande make kronprins Guillaumes arm.

Annons

Allt för att trösta

Arvstorhertig Guillaume gjorde allt han kunde för att trösta sin blivande hustru.

Om drygt en månad ska de gifta sig och nu kan Stéphanie inte dela det lyckliga ögonblicket med sin mor.

Dock har det aldrig funnits några planer på att ställa in bröllopet, som äger rum den 19:e och 20:e oktober. Ett kungligt bröllop är en alldeles för stor apparat för det.

Annons

Nu finns det trots allt tid för sorgearbete, även om den blir kort. Sedan får “bröllop bryta sorg” som det heter i sådana här sammanhang.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mathilde och Fabiola

Med på begravningen var självfallet Guillaumes föräldrar storhertigparet Henri och Maria Teresa, men också de Belgiska kungligheterna kronprinsessan Mathilde och ärkedrottning Fabiola – ni ser dem på bilden här intill.

Här vilar nu Stéphanies mamma Alix de Lannoy.

Av Helena Lindstam

Foto: IBL och All Over Press

Läs även:

Annons