Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnan om Carl Philips beteende – väljer att berätta allt: ”Han är…”

22 mar, 2024, 13:00 
Nu berättar Ebba Andersson om mötet med prins Carl Philip.
Annons
Här gör Victoria comeback – på skidor!Brand logo
Här gör Victoria comeback – på skidor!

Kungen älskar skidåkning. Familjen äger en stuga i Storlien och platsen har kommit att bli en kär mötesplats när det råder vintertider och man kan åka skidor i backarna.

Därför var det ingen skräll att kungen och prins Carl Philip, som likt sin far är en skidälskare av rang, dök upp på världscupstävlingarna i Falun förra helgen.

Där satt de och njöt i vårsolen, samtidigt som de tog del av de svenska skidstjärnornas kamp i skidspåren och såg när de kämpade med näbbar och klor för att ta sig över mållinjen.

Prins Carl Philip och kungen
Prins Carl Philip och kung Carl Gustaf ser Gustaf Berglund åka förbi under söndagens 20 km fristil herrar vid världscupavslutningen i skidor i Falun.Anders Wiklund/TT

Mötet med kungen och Carl Philip

Dessvärre blev svenskarna bortvallade. Ebba Andersson, som slutade på en 18:e plats, och blev tredje bästa svenska – och efteråt var hon allt annat än nöjd med sitt lopp.

Annons

Däremot kunde hon glädja sig åt att träffa både kungen och prins Carl Philip, ett möte som betydde väldigt mycket för henne och hon var även överraskad över hur glada kungligheterna var.

– Båda var på bra humör, så det smittade av sig lite grann, säger hon till Aftonbladet.

Detta pratade de om

Ebba Andersson tyckte att det var roligt att träffa kungen och Carl Philip. Hon fick även möjlighet att utbyta lite artighetsfraser med kungligheterna och berättar vad de pratade om:

– Säsongen som helhet, det fina vädret och lite sådant.

Även kungen tyckte det var underbart att vara på plats i Falun.

– Det är jättetrevligt att vara här. Strålande väder och fin stämning bland publiken. Jag har varit här hur många gånger som helst. Det är lika spännande och roligt när det går bra och lika ledsamt när det går dåligt, sa kungen till Viaplay.

Ebba Andersson och kungen
Ebba Andersson fick prata med kungen och Carl Philip efter loppet i Falun.Anders Wiklund/TT

Foto: TT

Annons