Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans ilska mot hovet – efter udda händelsen på Christians fest

25 okt, 2023, 08:30 

Anne-Sofie Tørnsø Olesen är inte nöjd med den kungliga budbäraren.

Annons

När prins Christian firade sin 18-årsdag förra veckan så var det flera kungligheter och kändisar på plats. Från svenskt håll närvarade både kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på platsBrand logo
HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på plats

Men det var en annan person som skulle stjäla rampljuset och bli rejält omskriven i media – både nationellt och internationellt.

Skådespelerskan Anne-Sofie Tørnsø Olesen, känd från danska tv-serien BaseBoys, bestämde sig nämligen för att göra ett filmiskt, och aningen teatraliskt beslut på festen.

Annons
Anne-Sofie Tørnsø Olesen
Anne-Sofie Tørnsø Olesen lämnade medvetet sin ena sko på prins Christians fest.

Anne-Sofie fick tillbaka skon

När hon befann sig i Riddarsalen under Christians födelsedag började hon tänka likt Askungen. Hon bestämde sig där och då för att lämna sin ena sko bakom sig – precis som den berömda Disney-karaktären.

Nyligen fick hon tillbaka sin sko. Ett kungligt sändebud kom till hennes lägenhet och lämnade den utanför hennes dörr. Anne-Sofie i sin tur låg och sov när paketet anlände.

Problemet var bara att Anne-Sofie aldrig önskade att få tillbaka skon och i efterhand är hon aningen besviken på hovet för att de inte lyssnat på hennes önskemål.

Annons

Ville aldrig ha tillbaka skon

Den berömda guldskon har sedan dess fortsatt att väcka stor uppmärksamhet. Sajten Tradera har erbjudit henne 10 000 danska kronor för skon, som hon själv köpte på Diechmann för 449 danska kronor.

Enligt danska BT har dock Anne-Sofie inga planer på att sälja skon.

– Jag erbjöds 10 000 för skon, men det ville jag inte ha. För mig är det inte bara en sko, det är ett enormt minne – det har verkligen vänt upp och ner på mitt liv, säger hon.

I stället hoppas Anne-Sofie nu att skon ska ställas ut i stället, till exempel på Amalienborgs eget museum eller på Nationalmuseum.

Prins Christian
Prins Christian firade nyligen 18 år.

Foto: TT

Annons