Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans oväntade beteende inför kungafamiljen – talar nu ut: "Så jävla..."

23 apr, 2024, 04:00 
Artisten Daniela Rathana chockade kungafamiljen – nu berättar hon om beslutet.
Annons

Vid det här laget finns det nog ingen som missat att notera att vår svenska kungafamilj har en ådra för fashion. Gång på gång dyker de upp i vackra kreationer, redo att höja glamourfaktorn på röda mattorna och stråla som om det inte fanns någon morgondag.

Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottningBrand logo
Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottning

Ibland är det välskräddade kostymer som vittnar om strikt business, andra tillfällen är det mer kreativa färger och mönster – och ibland tar de ut svängarna på ett sätt som får modevärldens blickar att riktas mot dem.

Annons

Polarprisgalan är en sådan tillställning. Då brukar kungligheterna våga lite mer, dyka upp på ”gula” mattan i klänningar och kostymer som vittnar om att siktet är inställt på en kväll i festens tecken.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på Polarpriset 2023
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på Polarpriset 2023.Christine Olsson/TT

Kungaparet klappar i takt

Men Polarpriset är ju så mycket mer. Det är också en kväll då det bjuds på priser och uppträdanden, något som brukar uppskattas av både kungen och drottning Silvia.

Förra året bjöd artisten Daniela Rathana på en rejäl show. Till tonerna av Grace Jones ”Pull up to the bumper”, kunde man se hur kungaparet log under stora delar av framträdandet och verkade gilla vad de såg.

Annons

Daniela Rathana om kvällen

Numret beskrevs i efterhand som vågat. Daniela Rathana hade hela tiden varit på det klara att hon ville bjuda på något annorlunda – och det lyckades hon med.

– Polar är en så jävla stjärtig tillställning och sammanhang, det är stramt, och då tyckte jag att det var väldigt kul att de bjöd in mig för jag är inte en så stram person, säger hon och är övertygad om att kungen var helnöjd med hennes framträdande.

– Det var jättestort för honom att få se mig. Verkligen. Och hoppas att det händer igen, skrattar hon och syftar på kungen.

Daniela Rathana
Daniela Rathana på Polarpriset 2023.Karin Törnblom/TT

Foto: TT/Instagram

Annons