Stjärnglansen falnar för Meghan – kritiseras allt mer

Från hyllad världskändis till kritiserad hertiginna. Tiderna förändras snabbt och för Meghan har populär-pendeln svängt ordentligt efter alla turer.

Helt lätt är det inte att bli kunglig över en natt. Britterna rasar nu över hertiginnan av Sussex beteende. Meghan har gått sin egen väg, menar de, och inte varit lyhörd för kunglig etikett.

– Hon borde lyssnat mer på Kate och William, säger rojalister i olika forum och på sociala medier.

För till skillnad Meghan kände Kate till de kungliga spelreglerna redan när hon gifte sig med prins William.

Meghan

Det märktes tidigt att Meghan inte skulle nöja sig med att vara prins Harrys hustru och representera kungariket England. Den självständiga 38-åringen vill göra ett eget avtryck i den kungliga historien. Men att bryta mot tradition efter tradition är inget som uppskattas från britterna. Debatten om prins Harrys hustru har därför blossat upp sedan hon gång på gång gjort “avsteg” från det som förväntats av henne som ingift i kungafamiljen. Meghan var så haussad, en starkt lysande stjärna. Men plötsligt har samma stjärna börjad falna. Hon klär sig som hon vill och har “ett medvetet språk i kläderna hon bär”, enligt The Sun. Dessutom är hon frispråkig och har egna åsikter, något som kungligheter måste vara försiktig med.

Omslaget till det nummer av Vogue där Meghan var gästredaktör.

Omslaget till det nummer av Vogue där Meghan var gästredaktör.

Listan blir längre och längre

Den senaste kritiken kommer efter Meghan Markles inhopp som gästredaktör för ett nummer av brittiska Vogue. För i stället för att posera på omslaget själv, vilket brittiska kungligheter har gjort i decennier, har Meghan Markle valt ut femton andra kvinnor. Att hon för fram andra kvinnor än sig själv borde hyllas, men det föll inte i smaken hon britterna. Irritationen bland folket ökar och listan på vad hertiginnan av Sussex gör “fel” blir längre och längre.

Britterna gillar inte heller att prins Harry blivit så förändrad.

– Det började i samma veva som han träffade den amerikanska skådespelaren, har brittiske hovfotografen Arthur Edwards berättat för The Daily Express, som följt paret i flera år.

– Prins Harry är inte sig lik sen han gifte sig med Meghan.

– Harry brukade vara en riktig kille – han klädde sig slarvigt, gillade att dricka och struntade i hur han såg ut, säger en vän (som varit soldat med prinsen i Afghanistan) till prins Harry i tidningen The Sun.

– Nu går Harry i hustruns ledband och ser ut som om han just klivit ut från inspelning av tv-serien Suits, säger vännen.

Tidigare var britterna irriterade över Harrys alla snedsteg. Nu saknar de prinsen som kändes äkta, som en av dem.

Allt gick i rekordfart för Meghan

Samtidigt har Meghan gjort allt för att accepteras av folket. Och allt har gått i rekordfart för den färskaste av hertiginnor. Inte ens en smekmånad hann de nygifta med! Schemat var fulltecknat och tempot högt. Uppmärksamheten var total och alla ville se och hälsa på den nya prinshustrun. Till en början tyckte många att det hon gjorde var charmigt. Klädde sig i svart, gång efter gång. Vägrade strumpbyxor och underströk sina feministiska åsikter. Men nu när prins Harrys lekfullhet är som bortblåst undrar många vad som hänt. Dessutom har Harry och Meghan fått utstå mycket kritik för att de är så hemlighetsfulla med sitt barn.

Archie Harrison

– Britterna har inte fått se några riktiga bilder på Archie, menar en krönikör på The Sun.

– En fot och några suddiga, svartvita fotografier räcker inte!

Kate och Meghan

Nyligen rasade britterna dessutom över prins Harrys och Meghans val att ta Elton Johns privatjet till semesterorten Ibiza och till Nice. Många ansåg att det var dubbelmoral av hertigparet att prata så mycket om miljön och sedan agera helt i strid med vad de säger.– De är förebilder för många och bör föregå med gott exempel, skriver Daily Mail.Harry och Meghan separerade på Madame TussaudsLäs mer

Flygplanet som Harry, Meghan och Archie flög med till Nice.

Flygplanet som Harry, Meghan och Archie flög med till Nice.

Katrine Marçal har i en artikel nyligen i DN påpekat denna växande kritik mot Meghan.

– Britterna har svårt att hantera en kunglighet som vill vara politisk. När den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle gifte sig med prins Harry i Windsor 2018 var det folkfest. Men lite mer än ett år senare är den nyblivna hertiginnan ytterst ifrågasatt.

Meghan blir designer

Meghan Markle har nu även engagerat sig i Smart Works, en välgörenhetsorganisation som lyfter missgynnade kvinnor ur fattigdom genom att förse dem med arbetskläder och arbetsplatsfärdigheter. Vem ska designa plaggen? Jo. Meghan själv.

– Vi kommer snart att släppa en samling kläder utformade i samarbete med hertuginnan av Sussex, skriver Smart Works på instagram.

prins Harry och Meghan

Enligt flera kommentatorer i Daily Mail kan denna typ av inblandning misstolkas.

– Beskyddarinnan själv ska sprida ljus på organisationen och hjälpa till, men att bli modeskapare låter som om hon valt just denna organisation för att gynna sina egna intressen, skriver en läsare i kommentatorsfältet.

Ja, inte är det lätt för stackars Meghan, som granskas och kritiseras på ett ofattbart sätt. Gör hon si, blir det fel och gör hon så, blir det inte rätt heller. Inte ens när hon försöker ta det här med välgörenhet steget längre lyckas hon vinna folkets kärlek…

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: