Stödet till drottning Camilla – hyllas stort

09 maj, 2023, 16:05 

Drottning Camilla har fått upprättelse hos det brittiska folket.

Annons

Kröningen är genomförd och Charles och Camilla kan nu officiellt titulera sig kung och drottning av Storbritannien. För Camillas del är det egentligen mot alla odds.

Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskan
Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskan

Charles och Camillas kärleksresa har inte varit en rak väg mot där de är nu. De träffades när de var unga och motarbetades av kungafamiljen som inte tyckte Camilla var rätt för Charles.

De gifte sig sedan på varsitt håll och därefter är det känt vad som hände. Charles hade en relation med Camilla bakom prinsessan Dianas rygg och det hela slutade i en av världens mest uppseendeväckande skilsmässor. Camilla var hatad världen över för att ha tagit Dianas plats vid kronprinsens sida.

Vindarna vänder för Camilla

Men under årens gång har opinionen skiftat. Efter att Charles och Camilla gifte sig 2005 så var det sagt att hon inte skulle bli prinsessa utan var prinsgemål åt Charles. Men drottning Elizabeth ändrade sig och samma år som hon gick bort gjorde hon det känt att hon ville att Camilla skulle bli drottning.

Annons

Så har det även blivit och efter kröningen delade Charles ett meddelande där han uttrycker de bådas tacksamhet över det stöd de fått.

– När nu kröningshelgen går mot sitt slut vill min fru och jag tacka alla de som hjälpt till att göra detta så speciellt. Vi vill extra mycket tacka alla de otaliga människor som har tagit sin tid och hängivet sett till att firandena i London, Windsor och längre bort än så var så glada och säkra som det bara var möjligt, skriver han i meddelandet.

– Till er som delade firandet med oss, oavsett om det var hemma, ute på gatorna eller genom att volontärarbeta, vi tackar er alla. Att veta att vi har ert stöd och att få bevittna er godhet på så många sätt har varit den bästa möjliga kröningsgåva, när vi nu dedikerar våra liv till att tjäna folket i Storbritannien och samväldets riken, fortsätter han.

Stödet i sociala medier

I sociala medier får Camilla nu en hel del stöd, så har det inte alltid sett ut.

Annons

”Jag är glad att du har rätt person vid din sida som kan supporta dig genom åren som väntar.” skriver en följare.

”Vackert foto! Så kul att se ett lyckligt par som älskar och supportar varandra. Gratulationer!” skriver en annan.

”Det var så underbart att få se all kärlek som ni verkligen förtjänar. Vi är ett land och en värld som nu behöver vår Kung av Vänlighet för att leda oss mot ett upplyst styre. Vi älskar och stöttar er. Länge leve vår kung och drottning.” skriver en tredje.

Annons