Stödet till Madeleine i USA – i svåra tiden

Prinsessan Madeleines arbete med Childhood USA lönar sig – med donationer från flera starka namn.

Coronapandemin sveper fortfarande över världen, men arbetet för barns rättigheter stannar inte av för det. I och med sjukdomen kan det också betyda en försvårad situation för många barn. Childhood USA, där prinsessan Madeleine, tagit fasta på situationen och driver en kampanj för att stötta barn i New York som är extra utsatta på grund av viruset.

Nu går flera stora namn in och stöttar projektet. Bland dem finns hotellarvtagerskan Nicky Rotschild (tidigare Hilton), som donerat till stiftelsen. Nicky har i sin tur retweeatat meddelandet med ett hjärta, för att ytterligare visa sitt stöd.

“Tack så mycket för er donation för att stötta vår insats mot Covid-19 och för att hjälpa utsatta barn i New York City” skriver stiftelsen på sin twitter.

Bilden som lades upp på Childhood USA:s Twitter, från vänster syns Dori Cooperman, Diane von Fürstenberg, Christine Mack (från Childhoods styrelse) och Nicky Rotschild.

Bilden som lades upp på Childhood USA:s Twitter, från vänster syns Dori Cooperman, Diane von Fürstenberg, Christine Mack (från Childhoods styrelse) och Nicky Rotschild.

Även den världsberömda kläddesignern Diane von Fürstenberg är med på bilden som Childhood USA lagt ut på sin Twitter. Vi får förmoda att Madeleines jobb med stiftelsen ger resultat, och hoppas de kan hjälpa så många barn som möjligt!

Enligt Childhoods hemsida finns det över 100 tusen barn som antingen är hemlösa eller har en “alternativ boendesituation” i New York, och under covid-19 finns det ingen trygg plats så som skola eller andra typer av sociala mötesplatser.

Foto: TT/Twitter