Stolt Silvia mötte prinsessan Madeleine i New York

Stolt Silvia mötte prinsessan Madeleine i New York
Annons

Både prinsessan Madeleine och drottning Silvia var under tisdagen på ett coctailparty i New York för att göra reklam för Childhood. Och mamma var mäkta stolt över sin dotter.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia var under tisdagen på besök på satellitradiostationen Sirius XM:s kontor på 49.e gatan och 36:e våningen i New York för ett litet coctailparty.

Annons

Kända svenskar

Det är nämligen tänkt att radiostationen ska göra reklam för Childhood under hösten och flera kända svenskar har spelat in korta reklaminslag de berättar mer om stiftelsen.

Henrik Lundqvist

Bland dessa kända ansikten såg vi bland andra regissören Lasse Hallström med hustru Lena Olin, golfstjärnan Jesper Parnevik samt hockeyproffset Henrik Lundqvist på plats i New York.

Hjälper mig

Annons

Drottningen sade sig också vara mäkta stolt över sin dotter och hennes arbete för Childhood.
– Jag är både glad och stolt över att min dotter hjälper mig med Childhood. Jag vet att hon tar det på allvar och är aktiv i arbetet, sa drottningen till den samlade pressen.

Strålade som en sol

Och det rådde verkligen ingen tvekan om att prinsessan Madeleine var nöjd med att vara i USA, hon strålade som en sol hela kvällen.
– Det känns både nytt och spännande, sa prinsessan.

Stora skillnader

Prinsessan svarade också på frågan om vad skillnaderna mellan att arbeta för Childhood i USA och i Sverige. Hon menade att skillnaderna är stora:
–  New York är en sådan samlingspunkt. Det kommer så otroligt intressanta personer hit som man får chansen att träffa. Det känns verkligen att man är på rätt plats!

Av Agneta Nisbeth och Catarina Lundgren Åström
Foto: Catarina Lundgren Åstrom

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Stolt Silvia mötte prinsessan Madeleine i New York”

 1. Helena A skriver: 13 oktober, 2010

  Strålande vacker Madeleine. Men det är nog dags för Childhood att vända blickarna hem till Sverige. Det finns många barn som far illa här också.


 2. Helena A skriver: 13 oktober, 2010

  Madelein fick träffa Henrik L gen…..


 3. Helena skriver: 13 oktober, 2010

  Vad menas med dessa intressanta människor som kommer? Intressant för vem? Vad har det att göra med Childhoods arbete?


 4. Tina skriver: 13 oktober, 2010

  Är verkligen Silvia och Madeleine systrar?
  De är ju i samma ålder utseendemässigt…..!!!


 5. Hilde E. skriver: 13 oktober, 2010

  Party time again!


 6. Åsa L skriver: 13 oktober, 2010

  ….och Madeleine kan vara stolt över sin mamma!


 7. Midnattsol skriver: 13 oktober, 2010

  3# Ja, det tänkte jag också på.. Vad är det för intressanta människor dom träffar? Väldigt fin syn på det hela.. Arbetar dom inte med utsatta barn? Men det kanske är middagar och cocktailpartyn med stenrika och glamourösa människor som gör att det är värt att “arbeta”.. “Det känns verkligen att man är på rätt plats” Ja, nu sa hon det själv..
  Jag köper inte detta..

  4# Tina, du har faktiskt en poäng, tänkte precis samma sak.


 8. Agneta skriver: 13 oktober, 2010

  Är det inte dags att flickebarnet börja bruka allvar igen?


 9. Irena. skriver: 13 oktober, 2010

  Drottningen är söt som en hel påse briokola.
  Varför inte skriva lite mer ingående om Childhoods arbete, kanske följa dem under en vecka eller under en projektstart? Och då menar jag inte ur kunglig vinkel, det måste finnas projektledare, fältarbetare o.s.v. som kan kontaktas??


 10. Forestlady skriver: 13 oktober, 2010

  Dessa bilder var bland de vackraste jag sett på länge på drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Väldigt fräsch hy har Madeleine. Briokola var ordet sa Bill, ordet var briokola sa Bull 🙂


 11. pix skriver: 13 oktober, 2010

  Not jag har funderat lite på är detta med miljön.Kungen är ju engagerad i miljöfrågor men ändå flyger o flänger både han ock hans familj jorden runt(både i tjänst ock privat) tär det ej på miljön??eller är det bara ett spel för gallerierna?
  Jag håller helt med Tina o ställer mig samma fråga?


 12. Jenny skriver: 13 oktober, 2010

  Och ännu en gång ser vi en festklädd Madeleine posera och le framför kamerorna. Eller det kanske är det hela hennes sk. arbete går ut på?! Det är verkligen trist att Madeleines kungliga status inte används för att föra fram det faktiska arbetet som Childhood gör, nu verkar det ju som att allt de gör är att ordna glamorösa fester där prinsessan och drottningen kan synas med kändisar! Men för att försöka se det lite positivt, Madeleine var verkligen snygg! Färgen klär henne och hon måste ha haft tid att motionera en del i NY, vilken snygg kropp hon har fått!


 13. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 13 oktober, 2010

  Äsch nu kom jag försent!Allt är bara fest o glamour!


 14. hilde skriver: 13 oktober, 2010

  Fint å se Madeleine glad igjen.

  Jeg lurer også på hvem disse interessante personene er. Er de interessante fordi de har mye penger å donere eller fordi de er kjendiser eller……….


 15. BEN skriver: 13 oktober, 2010

  En typisk mamma/dotter bild. Prinsessan Madeleine
  ser ut som en snygg kvinna i 30-årsåldern och drottningen som en fräsch pensionär. Gulliga bilder.


 16. Esther skriver: 13 oktober, 2010

  Cocktail party? Bruk pengene på de misbukte barna i stedet.


 17. Hanna skriver: 13 oktober, 2010

  De måste ju dra in lite pengar till Childhood också. Vad får man pengar ifrån? Jo, rika snygga kända människor som gärna skänker en slant för att få vara på samma fest som drottningen och prinsessan. Det var ju ett reklam-coctailparty för Childhood, sluta gnälla på att allt är fest och glamour. Det är ju det deras jobb går ut på!


 18. A-B skriver: 14 oktober, 2010

  Underbar bild på mor och dotter!

  Absolut bra och intressant om Svensk Damtidning på ett seriöst sätt kan visa World Childhood Foundation och dess arbete. Det finns sen tidigare på You Tube filmer som visar Prinsessan Madeleine “i fält” och i intervju angående WCFs arbete. Dessa och nyare material kan väldigt gärna Svensk Damtidning visa.

  Att Prinsessan Madeleine nämner intressanta människor, syftar kanske på de olika auktoritärerna inom sina olika områden som har presenterat forskning m.m. vid olika seminarietillfällen där Prinsessan Madeleine har deltagit. Hon, likt många med henne, har kanske inställningen att det är i utbyte med andras människors kunskap som vi som människor till stora delar lär och utvecklar vårt eget kunnande och kompetens, speciellt i det kunskapssamhälle som vi lever i idag.


 19. Marie skriver: 14 oktober, 2010

  Jag har aldrig någonsin hört eller läst något om vad Childhood uträttat för eller hjälpt något barn. Som ni skriver så är det bara det ena partajandet efter det andra och dyra resor, dyra kläder, exklusiva skor och väskor etc. Har de verkligen ingen förståelse för något annat? Och detta eviga smilandet, verkar oseriöst, banalt och professionellt!


 20. Gneta skriver: 14 oktober, 2010

  19. Marie, sök på internet och du skall finna.. Har faktiskt publicerats en del bilder från när bl.a Prinsessan Madeleine besökt barn i slumområden, samt finns också en del artiklar skrivna om deras olika projekt


 21. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 14 oktober, 2010

  Vilket fall,har då Prinsessan o Drottningen räknat fel att Childhood inte kan ingå i Svensk kungahusets representation! Jag vägrar att låta mina skattepengar gå dit.Sedan får man kalla mig insnöad o övrigt.Men det är ju miljadären i Brasiliens jippo.Hur kan det ingå i kungahuset??Och en prinsessa som yttrar sig att det finns märkvärdigare och intresantare i New York,borde hållt truten.Klart,när New York är en större stad än Stockholm.
  Och ni som säger att mamma är lik sin dotter,självfallet.Men en mor som försöker se yngre ut än hon är,det är bara fånigt!


 22. Midnattsol skriver: 14 oktober, 2010

  21# Så rätt, så rätt!
  Bättre hon avsäger sig sin titel och stannar i NY om det nu är där man träffar intressanta människor.. En svensk prinsessa ska jobba för Sverige, annars kan hon skippa sin titel. det finns massor att göra för barn här i Sverige. Men det är klart, det finns väl inte lika intressanta människor här..


 23. Kiana skriver: 14 oktober, 2010

  Hadde noen av oss som kommenterr her inne visst om Childhood organisasjonen om ikke Dronningen og Prinsesse Madeleine med jevne mellomrom deltok på diverse tilstelninger som setter fokus på organisasjonens arbeidsområde? Det tror jeg ikke de fleste hadde husket noe om faktisk. Så hva med å være takknemlig for at de bruker sine titler og posisjon til å sette fokus på organisasjonen.

  De kongelige kan jo ikke alene redde alle barn som lider, men de kan være med på å rette fokus mot dem som lider på ulike måter, slik at vi andre kan være med å gjøre en innsats.

  Jeg har ikke akkurat vært i noen slum, men jeg har av og til sittet telefonvakt og tatt imot telefoner fra mennesker som lider og har det tøft gjennom en organisasjon i mitt hjemland. Det gir meg masse faktisk. Og jeg er inspirert av personer som setter fokus på mennesker som lider. Jeg vet at det å kunne bruke telefonen og å få noen å snakke med er en liten hjelp for mange, men for noen er det faktisk en stor trøst og hjelp i hverdagen.

  Jeg synes ikke noe om å gjøre narr av de kongeliges engasjement for å få andre mennesker til å bli mer bevisst både til egne holdninger og valg i livet og til å forsøke å rekke ut en hånd og hjelpe der det er mulig.

  Skulle gjerne jobbet frivillig på et sykehus ute i verden også jeg, men det går dessverre ikke an.


 24. Chris skriver: 14 oktober, 2010

  Det kvittar tydligen vad Madeleine gör så skall det kritiseras. Hon tar “time out”, då borde hon verkligen ta sitt ansvar och jobba för Sverige. Hon jobbar för Childhood, organisationen som hennes mamma startat, och det är fel det med. Här kritiseras inte Silvia utan Madeleine. Hon jobbar inte på rätt sätt. Vilket sätt är rätt?

  Svensk Damtidning sätter in ett gammalt foto på henne med en drink i handen och alla håller på att gå i spinn. Partyprinsessan minsann, gör inget annat än festar, minsann. Hon försöker belysa Childhoods arbete, se ovan, hon gör det inte på rätt sätt, minsann, hon borde bosätta sig hos barnen.

  Victoria eller Mary dyker upp i en ny kreation för x antal pengar på ett välgörenhetsarragemang och kommentatorerna på denna sida vet inte vilka superlativ dom skall använda. Hur ofta har vi sett Victoria eller Mary i slummen arbetande för de utsatta barnen?

  Dom kungligas arbete är att visa upp sig och sätta fokus på frågor som dom engagerar sig i. Det är precis vad dom flesta kungligheter gör och dom gör det bra. Min fråga är bara, varför gör vissa ett bra jobb genom att visa upp sig och skaka händer, medan andra (framförallt Madeleine) borde klä sig i säck och aska och jobba i slummen. Om inte, borde hon avsäga sig sin titel.


 25. Jenny skriver: 14 oktober, 2010

  Kiana, ja självklart är det jättebra att drottningen och prinsessan Madeleine engagerar sig. Men, jag tycker att de sänder ut en helt felaktig bild när det mesta de visar är galafester och liknande. Varför inte istället visa även en annan sida av Childhoods arbete, låta exempelvis Svensk damtidning följa med och dokumentera en resa i ord och bild, Madeleine kunde blogga, använda Youtube precis som drottning Rania gör… ja det finns massor med sätt att använda intresset för deras personer till att visa upp Childhoods arbete och på så sätt göra en skillnad!


 26. BEN skriver: 14 oktober, 2010

  En fråga från en novis:
  Är det på uppdrag av “svenska folket” som drottning Silvia och prinsessan Madeleine arbetar för World Childhood Foundation
  med lön i form av apanage?


 27. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 15 oktober, 2010

  Chris!Återigen fel!Silvia har INTE STARTAT CHILDHOOD!Det är en miljadär i Brasilien som har det!Fattar liksom inte vad Childhood har i kungahuset att göra!Då reprenterar INTE Drottningen o PrinsessanSverge!Fatta!


 28. Chris skriver: 15 oktober, 2010

  #27# Ok, tydligen fel av mig angående grundaren, men det är väl ändå inte fel att säga att det är drottningens skötebarn, och det är hennes dotter som får ta all kritik för deras engagemang?

  Sen är det lite lustigt att av allt jag skrev är det just det som kommenteras. Naturligtvis inte påståendet att ingen annan kunglig kritiseras som Madeleine.

  Victoria och Daniel har precis varit i Kina. Vad har dom gjort där??
  Skakat händer och gått på galamiddagar och det enda som hörs är Ohhh, Åhhh och Ahhh så duktiga dom är. Har vi sett en enda bild från det besöket som har handlat om något annan än kläder och middagar? Jo förstås, lite semester på kinesesiska muren också. Var är besöken i slummen? Var är kritiken? Det kommer naturligtvis ingen, det är bara Madeleine som är öppet villebrå.


 29. Gneta skriver: 15 oktober, 2010

  Stiftelsen World childhood foundation är grundad den 22 februari 1999 genom stiftelseförordnande av HM Drottning Silvia.

  Styrelsen har sitt säte i Stockholm.

  World Childhood foundationen har också ett sk 90-konto. Endast de ideella föreninger, stiftelser och trossamfund som har godkänts som 90-kontoinnehavare av Svensk Insamlingskontroll, SFI, och granskas av SFI kan få ett sjusiffrigt 90-konto hos PlusGirot eller Bankgirot.

  World Childhood Foundation stöder ett hundratal projekt i 15 länder. Stödet går till Brasilien, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Sverige, USA, Tyskland, Moldavien, Ukraina, Polen, Sydafrika, Vitryssland, Kina och Thailand.


 30. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 15 oktober, 2010

  Angående Childhood,det är ju det som gör en så arg!Jag är royalist,men det får vara måtta på välgörenheter!Där sittr Silvia med sina uppblåstbara röda kinder!Så klart hon är stolt att hon tror hon lurat sin dotter på samma välgörenhet.Allt är bara camoflage!Synd på vår drottning har gått i en fälla!


 31. A-B skriver: 15 oktober, 2010

  @Chris. Tummen upp – mycket bra skrivet!

  Som jag skrivit tidigare, och också lagt ut länkar till vid andra artiklar, finns det på You Tube filmer med intervjuer med Prinsessan Madeleine angående WCFs arbete och också filmer som visar Prinsessan Madeleine ute “i fält”. Det sistnämnda finns också med i bl.a. en av kvällstidningarnas senaste bilaga. Håller med Chris, har sett fler filmer och bilder på Prinsessan Madeleine “i fält” än jag någonsin sett på KRONPRINSESSORNA Victoria, Mary och Mette-Marit!


 32. BEN skriver: 15 oktober, 2010

  #28
  Du kan väl inte på fullt allvar mena att du jämställer kronprinsessparets hektiska arbetsschema i Kina med
  prinsessans behagliga i NY. För mig är det en gåta att kronprinsessparet orkar med, men det gör de helt uppenbart.
  Jag gillar prinsessan Madeleine, men jag är liiiite tveksam
  till både hennes och prins Carl-Philips arbetsinsatser “för Sverige”.


 33. fiffi skriver: 20 januari, 2011

  Den enda av kunglighetena jag känner respekt inför är drottning silvia. Alla andra kan slänga sig iväggen.
  Den dagen hon faller av pinn, då är kungahuset rökt.
  Synd att ingen av hennes tre barn ärvde hennes utstrålning och personlighet.
  Alla är pappa kungen upp i dagen. Rebelliska, festgalna och stöddiga.
  Silvia är kunglig i hela sin framtoning.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar