Stolt Silvia mötte prinsessan Madeleine i New York

Både prinsessan Madeleine och drottning Silvia var under tisdagen på ett coctailparty i New York för att göra reklam för Childhood. Och mamma var mäkta stolt över sin dotter.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia var under tisdagen på besök på satellitradiostationen Sirius XM:s kontor på 49.e gatan och 36:e våningen i New York för ett litet coctailparty.

Kända svenskar

Det är nämligen tänkt att radiostationen ska göra reklam för Childhood under hösten och flera kända svenskar har spelat in korta reklaminslag de berättar mer om stiftelsen.

Henrik Lundqvist

Bland dessa kända ansikten såg vi bland andra regissören Lasse Hallström med hustru Lena Olin, golfstjärnan Jesper Parnevik samt hockeyproffset Henrik Lundqvist på plats i New York.

Drottningen sade sig också vara mäkta stolt över sin dotter och hennes arbete för Childhood.

– Jag är både glad och stolt över att min dotter hjälper mig med Childhood. Jag vet att hon tar det på allvar och är aktiv i arbetet, sa drottningen till den samlade pressen.

Strålade som en sol

Och det rådde verkligen ingen tvekan om att prinsessan Madeleine var nöjd med att vara i USA, hon strålade som en sol hela kvällen.

– Det känns både nytt och spännande, sa prinsessan.

Prinsessan svarade också på frågan om vad skillnaderna mellan att arbeta för Childhood i USA och i Sverige. Hon menade att skillnaderna är stora:

–  New York är en sådan samlingspunkt. Det kommer så otroligt intressanta personer hit som man får chansen att träffa. Det känns verkligen att man är på rätt plats!

Av Agneta Nisbeth och Catarina Lundgren Åström

Foto: Catarina Lundgren Åstrom

Läs även:

Kungen och drottningen gick i kloster››

Prinsessan Madeleine gav kunglig glans åt konferens i New York››

Full fart för prinsessan i New York››