Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Stoppas under Victorias födelsedagsfirande – hovet bekräftar beslutet

09 jul, 2024, 05:00 
Därför är kungafamiljen inte med när kronprinsessan Victoria åker kortege under sitt födelsedagsfirande.
Annons
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Snart är det äntligen dags för en av årets höjdpunkter. Kronprinsessan Victorias födelsedag är en tradition som många älskar att ta del av och på Öland kryllar det av människor som vill gratulera Sveriges framtida drottning.

Sedan några år tillbaka har det också blivit enklare att få en glimt av Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins OscarVictoriadagen, något som många kommit att uppskatta.

Nu för tiden anordnas nämligen en kortege genom Borgholm och hela vägen till Borgholms slottsruin. Under kortegen vinkar kungligheterna glatt, samtidigt som publiken applåderar frenetiskt åt deras närvaro.

Annons
Kronprinsessfamiljen
Kronprinsessan VIctoria och prins Daniel med barnen prins Oscar och prinsessan Estelle åker kortege från Solliden till Borgholms slottsruin vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland 2022.Karin Törnblom/TT

Stoppas under Victorias firande

Så kommer det att bli även i år. Kortegen har blivit ett startskott inför den traditionsenliga Victoriakonserten, där hela kungafamiljen sedan samlas för att lyssna på artister.

Men i kortegen är det bara kronprinsessfamiljen som syns. Varken kungen, drottning Silvia, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att åka kortege.

Hovets besked om kortegen

Hovet bekräftar för Svensk Damtidning att just kortegen endast är för kronprinsessfamiljen.

Annons

”Från Sollidens slott till Borgholms slottsruin är det, precis som de senaste åren, Kronprinsessfamiljen som åker hästkortege”, skriver de i ett mejl.

Tusentals åskådare väntas samlas för att delta i festligheterna. Kortegen startar vid Solliden cirka klockan 16.00.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria åker kortege vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland 2022.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons