Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor babyboom i kungliga världen – här är de underbara tillskotten!

13 okt, 2023, 14:00 
Kungligheter i Europa
Snacka om kunglig babyboom – här är alla de underbara prinsar och prinsessorna!
Annons
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Vissa år föds inte en enda kunglig bebis, andra hur många som helst! Till exempel hade vi något av en babyboom 2021.

För 18 år sedan hände något liknande men i mycket större skala. Vi snackar om den stora babyboomen 2005!

Här är den kungliga babyboomen

Det finns över en handfull prinsar och prinsessor som precis markerat eller ska markera sin 18-årsdag.

Låt oss gå igenom gänget:

Prins Hashem av Jordanien

Prins Hashem är kung Abdullahs och drottning Ranias yngsta barn som blev myndig den 30 januari. Prinsen är den andra i den jordanska tronföljden och studerar just nu på ett universitet i USA.

Annons
Prins Hashem av Jordanien

Grevinna Luana av Oranien-Nassauorden

Grevinnan Luana föddes 25 mars 2005 och är därmed prins Friso och prinsessan Mabel av Nederländernas äldsta barn. Hon är inte med i tronföljden trots att hon är barnbarn till ex-drottningen Beatrix. Detta då hennes pappa gav upp arvsrätten till tronen för att gifta sig med Luanas mamma.

Grevinnan Luana med prinsessan Alexia
Grevinnan Luana till vänster med prinsessan Alexia, även hon en 2005-bebis.

Leah Behn

Leah Behn är prinsessan Märtha Louises och Ari Behns äldsta dotter och därmed barnbarn till kung Harald. Hon föddes den 8 april och har ingen prinsesstitel. Däremot är hon den sjätte i den norska tronföljden.

Annons
Leah Behn ler mot kameran

Prinsessan Alexia av Nederländerna

Den 26 juni 2005 välkomnade kung Willem Alexander och drottning Máxima sin andra dotter till världen, prinsessan Alexia. Hon är därmed tvåa i den nederländska tronföljden. Just nu tar hon ett sabbatsår innan det är dags för universitetsstudier.

Prinsessan Alexia ler

Prinsessan Georiga "Gina" av Liechtenstein

Prinsessan Gina föddes den 23 juli 2005 och är prins Constantin och prinsessan Maries andras barn. Hon är inte i tronföljden då Liechtenstein är det enda landet i Europa som inte tillåter kvinnlig succesionsrätt.

Annons

Prins Emmanuel av Belgien

Den 4 oktober 2005 fick kung Philippe och drottning Mathilde sitt tredje barn, prins Emmanuel som är trea i tronföljden. Prinsen håller just nu på att avsluta sina gymnasiestudier.

Prinsessan Elisabeth och prins Emmanuel poserar bredvid varandra

Prins Christian av Danmark

Nästa prins att fylla år är Christian som blir 18 nu på söndag. Han är kronprins Frederiks och kronprinsessan Marys äldsta barn och håller även han på att avsluta sina gymnasiestudier. På prinsens 18-årsfest ska både kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle närvara.

Prins Christian

Prinsessan Leonor av Asturien

Prinsessan Leonor är kung Felipes och drottning Letizias äldsta barn. Hon föddes 31 oktober 2005 och genomgår just nu militärutbildning som en del av sina förberedelser att en dag bli drottning.

Annons
Prinsessan Leonor i militärkläder

Prins Sverre Magnus av Norge

Den 3 december 2005 fick kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit sitt andra barn, prins Sverre Magnus. Han är trea i tronföljden efter sin pappa och sin storasyster prinsessan Ingrid Alexandra.

Prins Sverre Magnus

Prins Nicolas och prins Aymeric av Belgien

Det kungliga babyboom året 2005 avslutas med tvillingarna prins Nicolas och prins Aymeric av Belgien. De föddes den 14 december och har plats 16 respektive 17 i den belgiska tronföljden. Deras föräldrar är prins Laurent prinsessan Claire, vilket gör kung Philippe till deras farbror.

Prins Nicolas och prins Aymeric

Foto: TT

Annons