Stor förändring i livet för Ewa Westling

Ewa Westling upplever en stor förändring i sin närhet. En förändring värd nästan fyra miljoner.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har legat lågt med resandet ett tag, precis som resten av landet. När coronapandemin slog till fick vi alla tänka till extra kring våra semesterplaner – och kronprinsessparet föregick med gott exempel.

Nu, när smittspridningen ökar i hela Sverige, är det inte ens aktuellt att resa inom landet. Tråkigt för Victoria och Daniel, som annars älskar att plocka fram kartan över Gävleborg och ta en avstickare hem till Ewa och Olle Westling.

Förändring i livet för Ewa Westling

Ewa Westling och hennes make bor som bekant huvudsakligen i ett rött kedjehus på Smältvägen i Ockelbo. Men när sonen Daniel och familj kommer på besök brukar hela sällskapet förflytta sig till Acktjära strax utanför Bollnäs. Där finns makarna Westlings hemliga fritidshus, en röd släktgård. Där finns också ytterligare två hus: ett för Victoria och Daniel och ytterligare en mindre byggnad, där Säpo-vakterna förslagsvis får plats.

Nästa gång Victoria och Daniel semestrar där uppe kommer de att få chans att stifta nya bekantskaper. Det händer nämligen saker i Acktjära.

Ett av de klassiska husen i området, Oppigården, har lagts ut för försäljning. Så här lyder texten i annonsen på Hemnet.

"Oppigården, huset uppe på kullen, med sina 12 rum och kök byggdes 1901. I år 2020 lades de sista penseldragen på den storslagna glasveranda med pelarbalkong som nuvarande ägare har ritat, tillverkat och uppfört helt i stil med husets karaktär och arktitektur. Verandan är bara början på den utsökt detaljrika studie i byggnadsvård för den nutida livsbejakaren som ni här kan få se, med ett resultat som närmast är att kalla vid konst. Detta är ett helt unikt objekt – och ett gyllene tillfälle att förvärva bekvämligheten, lugnet och ytorna som bara är något av allt som denna plats lockar med. Det här är drömmen om Hälsingland, om ett modernt liv i både tidlösa och sagolikt vackra rum."

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victorias sorg efter beskedet om Madeleine

Var viktigt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Utgångspriset på huset ligger på knappt 3,9 miljoner kronor. Men i summan ingår alltså privilegiet att få bli tillfällig granne till Victoria och Daniel!

Westlings röda släktgård är ett gammalt soldattorp i grunden. Här har Olle Westling och hans anfäder bott i generationer.

Just det här huset spelade också en roll redan under Victorias och Daniels första år tillsammans. Det blev helt enkelt deras tillflyktsort.

LÄS OCKSÅ: Skandalen i kungafamiljen visades för alla – hovet fick kliva in