Stor gåta efter nya bilden på prins Oscar – alla undrar

Prins Oscar

Prins Oscar dyker upp på nya bilder – men bilderna rymmer en stor gåta.
Underbara ögonblick med prins Oscar!
Slå på ljud

Prins Oscar firar sin femte födelsedag idag. En stor begivenhet för hela kungafamiljen – som självfallet avgudar sitt lilla charmtroll.

Hovet har högtidlighållit födelsedagen med ett gäng nya bilder på prinsen. Men hur nya är de egentligen?

Kritiken mot nya bilderna på prins Oscar

Prins Oscar

Prins Oscar fyller fem – här firar han med Rio!

Tittar man på bilderna ser man att de är tagna vid samma tillfälle som prinsessan Estelle blev fotograferad för sin födelsedag i februari.

Lite snopet, tycker Svensk Damtidnings mångåriga medarbetare Ellen Myrgård Lindén.

– Att hovet inte väljer ett eget fototillfälle för prins Oscar är lite konstigt. Istället väljer man att använda sig av bilder som togs i samband med Estelles 9-årsdag. Kungafamiljen syns inte lika mycket som de brukar, på grund av pandemin, och svenska folket kommer heller inte få se lillprinsen den 12 mars – eftersom det inte blir något officiellt firande av kronprinsessan Victorias namnsdag på Inre Borggården. 5-årsdagen hade därför varit ett perfekt tillfälle att sprida lite kunglig glädje – med bilder som känns helt nya. Och vi vet ju också att prins Oscar är en favorit hos många! Men istället valde man alltså att kombinera de två födelsedagsplåtningarna och prinsen bär därför samma kläder. Varför det så, undrar man, frågar sig Ellen.

Samtidigt har bilderna också blivit väldigt uppskattade. Det syns inte minst på Instagram, där de skördar idel positiva kommentarer.

Det här är prins Oscar

Prins Oscar föddes den 2 mars år 2016. Hans fullständiga namn är Oscar Carl Olof och strax efter födseln utsåg morfar kungen honom till hertig av Skåne. Oscar fick namnet Carl efter kungen och Olof efter farfar, Olof Westling. Fredagen den 27 maj, år 2016, döptes Oscar i Slottskyrkan. Och datumet betyder faktiskt någonting alldeles särskilt för Victoria och Daniel. Det var nämligen den 27 maj 2009 som prins Daniel fick sin nya njure, vilket förändrade hans liv.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott