Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stor konflikt i Danmark – prinsessan tvingas bort

28 nov, 2021, 08:00 

Prinsessan har rönt stora framgångar i sitt område, men nu tvingas hon sluta.

Annons
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

När det kommer till framgångsrika länder inom idrott är kanske inte Danmark det första landet som dyker upp som ett alternativ, men i en sport har de röjt fantastiska framgångar de senaste åren och det är dressyr.

Men superstjärnan Catherine Dufour i spetsen har det danska landslaget radat upp framgångar det senaste åren, och det under ledning av prinsessan och ryttaren Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Hon är dotter till prinsessan Benedikte, drottning Margrethes lillasyster och därmed kusin till kronprins Frederik och prins Joachim.

Prinsessan Nathalie – OS-medaljör

Nathalie har själv deltagit i två OS under den danska flaggan och tog bland annat brons med det danska laget i Peking 2008.

Under de senaste åren har hennes roll varit den av en ledares, som förbundskapten för det danska landslaget.

Men nu gör Danmark om sitt upplägg, de vill knyta till sig fler tränare som kan jobba närmare med ryttarna. Det upplägget fungerade inte för Nathalie, som nu får sluta. Vem som egentligen tagit beslutet om hennes avgång, hon själv eller förbundet, är det i nuläget svårt att veta.

Nathalie tillsammans med Catherine Dufour när hon vann världscupen i Göteborg tillsammans med Atterupgaards Cassidy 2018.

I ett pressmeddelande Morten Schram Rodtwitt, ordförande i Dansk rideforbund, att han hade velat att Nathalie fortsatte.

Annons

– Vi ville fortsätta samarbetet med Nathalie som den del av det nya expertteamettyvärr valt att tacka nej till erbjudandet. Nathalie har gjort fantastiska insatser. Nivån på sporten inom seniordressyren har nog aldrig varit så hög som nu, och Nathalie har stor del i det. Vi hade hoppats få behålla henne som en del av vårt nya expertteam, men det har tyvärr inte varit möjligt, säger han i pressmeddelandet.

Till sajten Eurodressage säger Nathalie att hon inte vill berätta vem som sade upp kontraktet men att hon gärna hade fortsatt arbeta med landslaget. Till danska Zibrasport säger hon att hon inte kunde se sig själv i det nya upplägget.

Annons