Stor kritikstorm efter märkliga orden om prins Christian och prinsessan Leonor

prins christian prinsessan leonor

TT
Stor kritikstorm mot spansk tidning efter att de kopplat ihop danska prinsen med den spanska prinsessan – på ren spekulation.

Danska kronprinsen Frederiks äldsta son Christian har hamnat mitt i en kritikstorm, efter att en tidning i Spanien i ren spekulation kopplat ihop honom med den spanska prinsessan Leonor. Detta trots att de båda endast är femton år gamla och det inte finns några som helst tecken på att de över huvud taget skulle känna varandra.

Det är tidningen Lecturas som i en artikel väljer att beskriva ett hypotetiskt bröllop mellan de två ungdomarna, samtidigt som den konstaterar att det är mycket möjligt att det enda de två har gemensamt är sin kungliga status.

prinsessan leonor av spanien

Det är inte en säkert att prinsessan Leonor och prins Christian någonsin träffats

TT

Påståendet om prins Christian och prinsessan Leonor väcker reaktioner

Efter den märkliga publiceringen har Lecturas varit föremål för stark kritik i sociala medier, där personer som inte tycker den här typen av spekulationer hör hemma i 2020 har reagerat, något konkurrerande spanska tidningen Liberta Digital lyfter fram.

”Det låter som skvaller mellan köpmän, värdshusägare och bönder från 1600-talet” skriver en användare på Twitter.

Tidningen har valt att lyfta fram en detalj i det fullt påhittade ”äktenskapet” och det är den att båda kungligheterna är arvtagare till tronen i sina respektive länder och skulle de gifta sig måste en av dem avstå tronen.

Men på sociala medier är tongångarna en annan.

”Jag hoppas att detaljen är att hon själv får välja vem hon får gifta sig med, om hon vill gifta sig” skriver en användare.

I oktober fyllde prins Christian, som är nummer två i den danska kronföljden efter sin far, femton år och det danska hovet bjöd på nya bilder där prinsen var otroligt lik sin mor Mary.

”Idag är det hans kungliga höghet prins Christians 15-årsdag. Kronprinsparet uppmärksammar dagen med en ny bildserie av prinsen, med anledning av hans kungliga höghets födelsedag. Prins Christian firar dagen tillsammans med sin familj.” skrev det danska kungahuset på sin Instagram.