Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Stor oro för Silvia efter otäcka händelsen på Drottningholm – person gripen

Stor oro för Silvia efter otäcka händelsen på Drottningholm – person gripen

En okänd person har tagit sig in vid kungaparets privata bostad.
Kungafamiljens ALLA hem!
1:17

Efter reklamen: Kungafamiljens ALLA hem!

(1:17)

Slå på ljud

Kungen och drottning Silvia fördelar sin tid mellan Drottningholm och Stenhammar, men majoriteten av tiden spenderas ändå på slottet i Ekerö, det vill säga Drottningholms slott.

I 192 rum kan de röra sig fritt, men bostadsdelen är något mindre, fast ändå enorm. Deras privata våning är Sveriges kanske hemligaste 20-rummare. Där håller de sig trygga, undangömda allmänheten.

Men de flesta känner trots allt till att kungaparet håller hus på Drottningholm, och det händer emellanåt att okända personer söker deras uppmärksamhet vid den privata bostaden.

Person gripen vid Drottningholms slott

Nu har det hänt igen. Under fredagskvällen tog sig en kvinna in på ett område intill slottet där det råder tillträdesförbud, meddelar polisen på sin hemsida.

Lyckligtvis greps hon snabbt av skyddsvakter som kunde lämna över gripandet till polisen, och en anmälan kommer att göras gällande brott mot skyddslagen.

Kungaparet har troligtvis blivit informerade om händelsen. Det kan ju inte vara kul när okända personer, oavsett vem eller oavsett avsikt, tar sig in på ens privata område.

Vi får hoppas att kvinnan inte hade några dåliga avsikter!

Foto: TT