Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor oro för Kate efter trista beskedet – det händer nu

18 jan, 2024, 11:30 

Prinsessan Kate kommer att vara sjukskriven i flera månader.

Annons

Under onsdagen meddelade det brittiska hovet att prinsessan Kate genomgått en magoperation. Operationen ska ha ägt rum dagen innan och enligt läkarna gick den som planerat.

7 saker du inte visste om hertiginnan KateBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Kate

I ett pressmeddelande skriver dessutom hovet att Kate kommer att vara inlagd på sjukhus i två veckor och att hennes kungliga uppdrag kommer att ligga på is under tiden.

– Operationen var lyckad, och hon förväntas ligga var på sjukhuset i tio till fjorton dagar innan hon återvänder hem för att fortsätta sitt tillfrisknande, skriver brittiska hovet.

Annons
London Clinic
Prinsessan Kate är inlagd på London Clinic.

Oron för Kate och Charles

Just att operationen var okänd, och att Kate kommer vara inlagd på sjukhus i flera dagar, har skapat stor oro. Daily Mails Richard Kay skriver att beskedet inte går att beskriva på något annat sätt än chockartat.

Under gårdagen bekräftade dessutom hovet att kung Charles inom kort kommer läggas in på sjukhus för behandling för en förstorad prostata.

Aldrig tidigare har det funnits en dubbel dos av kungliga medicinska uttalanden för att påminna oss om det mänskliga tillståndets svaghet”, skriver Richard Kay.

Annons

Paniken i brittiska kungahuset

Richard Kay befarar att Kates hälsa även kommer leda till att prins William tvingas ställa in en del uppdrag. Bland annat är han övertygad om att en resa till Rom och Vatikanstaten kommer skjutas fram.

”Nyheten om att Kate är inlagd på London Clinic, och om den föreslagna behandlingen för kungen, har också tjänat till att visa hur slitna kungliga resurser faktiskt är”.

Prinsessan Kate
Prinsessan Kates frånvaro kan skapa oreda i det brittiska kungahuset.

Foto: TT

Annons