Stor oro för prins Daniel efter hemska beskedet

Stor oro för prins Daniel efter hemska beskedet

Prins Daniel omgärdas av stora orosmoln. Allt efter ett hemskt besked från hovet.
Chockbeskedet: Prinsessan Sofia och prins Carl Philip sjuka i coronaviruset
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för coronaviruset. Denna nedriga sanning kommunicerades av hovet själva via ett pressmeddelande.

På torsdagsmorgonen skickades det ut.

"Onsdagen den 25 november satte sig DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i karantän efter att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19. Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn", skriver hovet.

Beskedet – prins Carl Philip och prinsessan Sofia har corona

Det här beskedet påverkar fler än prinsparet. Familjemedlemmarna träffade nämligen varandra i fredags, när de alla var på begravningen för drottnings Silvias bror Walter Sommerlath.

"Smittspårning är inledd under överinseende av den Kungl. Familjens livmedikus. DD.MM. Konungen och Drottningen samt DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel, som ingår i smittspårningen, kommer under torsdagen att testa sig", skriver hovet i pressmeddelandet.

Drottning Silvia känner stark oro för prins Daniel

Tankarna går direkt till Daniel. Drottning Silvia har tidigare beskrivit hur hon känner en extra stark oro för sin svärson, som ju genomgått en njurtransplantation.

– Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, har Silvia sagt till Aftonbladet.

I samma intervju berörde Silvia faktumet att även hon och kungen ingår i riskgruppen.

– Jag tillhör själv gruppen 70+ och förstår hur svår situationen är för många. Att inte veta, att vara utlämnad. Jag ville förmedla att man ska lyssna till alla myndigheter, ta deras råd och naturligtvis också ha självkontroll. Sedan förstår jag också hur svårt de sjuka har det, särskilt de med demenssjukdomar som har svårt att förstå sammanhang. Det ligger på de anhöriga och vårdpersonalen att förmedla allt men eftersom patienterna inte kan följa resonemang kan de bli rädda. Det är svårt för alla parter men oerhört svårt för de anhöriga, sa drottningen i intervjun.