Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor oro för prinsessan Madeleine efter läkarens ord

29 dec, 2020, 19:00 
Prinsessan Madeleine fick anledning att känna oro efter ett besked från ett läkarteam i USA.
Annons
Madeleines alla frisyrer & hårfärger genom åren!Brand logo
Madeleines alla frisyrer & hårfärger genom åren!

Prinsessan Madeleine har haft ett tufft år. Det pratade hon öppet om i SVT-programmet Året med kungafamiljen.

– Vi har ju lite starkare restriktioner här i Florida än hemma i Sverige. Det har varit rätt hårt måste jag säga, hela våren var i tvungna att vara i lockdown i fem månader – och om någon skulle ha sagt till mig att barnen skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, vi ska hålla barnen hemma och med home schooling från åtta till tre på dagen... Ja, jag vet inte om jag skulle börja skratta eller gråta, sa Madeleine i programmet.

Stor oro för prinsessan Madeleine

Och nu har prinsessan fått ännu en anledning till oro.

Det visar sig nämligen att Madeleines gode vän Henrik Lundqvist, känd ishockeymålvakt, drabbats av ett hjärtfel. Nyheten briserade först via Henriks Instagram-konto.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen", skrev Henrik då.

Annons

Henrik ska nu genomgå en hjärtoperation. Läkarna ser ingen annan lösning än ett aortaklaffbyte genom öppen hjärtkirurgi, en operation som klassas som ett stort kirurgiskt ingrepp.

"Vi har alla våra berg att bestiga. Jag håller mig positiv och fokuserar på att återhämta mig", skriver Henrik på Instagram.

Henrik Lundqvist och prinsessan Madeleine
Henrik Lundqvist och prinsessan Madeleine har tävlat i segling ihop.

Så är relationen mellan prinsessan Madeleine och Henrik Lundqvist

För Madeleine lär nyheten om Henriks hälsa varit en väldigt oangenäm upptäckt. Hon och Henrik lärde känna varandra när prinsessan tillbringade en tid i New York efter separationen från Jonas Bergström. Henrik spelade då i New York Rangers och var en av stadens största idrottsstjärnor.

– Man kan säga att vi är vänner, sa Henrik till Aftonbladet då.

Madeleine och Henrik kom så väl överens att de bildade team under seglingstävlingen Match Cup Celebrity race i Marstrand 2010.

– Det var en ära. Vi har träffats tidigare när hon jobbade med World Childhood Foundation i New York, sa Henrik då.

Annons